Afbeelding

Bluefingers Ultimate gaat in de zomer gewoon door met frisbeeën

Sport

ZWOLLE - De leden van Bluefingers Ultimate nemen in de zomer geen pauze van hun sport, Ultimate Frisbee.

De hele zomer wordt er getraind in het Wezenlandenpark. Elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur zijn de Bluefingers op het grote veld aanwezig en is er de mogelijkheid voor Zwollenaren om kennis te maken met Ultimate Frisbee door mee te doen aan de Open Trainingen.

Bluefinger Maurice van der Reest zal deze zomer als speler mee doen met het Nederlands jeugdteam. In Veenendaal wordt de EK voor spelers onder de twintig jaar gespeeld. Daarnaast zullen verschillende Bluefingers deelnemen aan toernooien in binnen en buitenland tijdens de zomerperiode.

Als afsluiting van het zomerseizoen organiseren Bluefingers Ultimate de City League. Een toernooi voor mensen uit Zwolle en omstreken met als doel om kennis te maken met de Ultimate Frisbee sport. Op dinsdagavonden 7, 14 en 21 september wordt er van 19.30 tot 21.30uur een toernooi gespeeld op sportpark Het Hoge Laar. De eerste avond word de basis van het frisbeespel uitgelegd, waarna de volgende twee avonden gestreden zal worden om De Blauwvingerbokaal. Je kan je als individu inschrijven of als team.

Deelname kost €12,50. Na afloop van de City League is er mogelijkheid om met de Bluefingers mee te spelen in de Randstad-competitie. Een 5 tegen 5-competitie speciaal voor beginners georganiseerd door de Nederlandse Frisbeebond (NFB).