Robin van den Berg
Robin van den Berg Gaynor Critchell

Fraaie medailleoogst ZV 44 in Amsterdam

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Met twee gouden medailles, een zilveren medaille en een regiorecord zijn de Swim Cup Amsterdam en het Nederlands Junioren Kampioenschap 800-1500 korte baan op een groot succes uitgedraaid voor de zwemmers van ZV 44.

Paralympisch zwemmer Michiel Jorink pakte op twee afstanden goud op de Swim Cup, de 50 meter vlinderslag en de 2000 meter vrije slag.

Tussen de series en de finales van de Swim Cup was het Sloterparkbad in Amsterdam hét decor voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 800-1500 korte baan. Zowel Robin van den Berg als Sven Klink hadden in een eerder stadium een limiet voor deze lange afstand kampioenschappen weten te zwemmen. Robin van den Berg, uitkomend in de categorie junioren 2, steeg boven zichzelf uit en verpulverde zijn persoonlijk record met maar liefst 29 seconden. Het leverde hem een zevende plaats in het eindklassement op.

Sven Klink maakt dit seizoen de overstap van de minioren naar junioren 1. Voor hem was het dan ook de eerste keer dat hij op een officieel Nederlands Kampioenschap mocht starten. Klink liet zien al aan het begin van het zwemseizoen in prima vorm te verkeren. In een zinderende race wist hij maar liefst 1 minuut en 9 seconden van zijn slechts drie weken oude persoonlijk record te zwemmen. Zijn eindtijd van 19.24.58 was goed voor zilver.

Vrijdagochtend 20 oktober verschenen naast Michiel Jorink ook Lindsey Berghuis en Lotte Pieterman aan de start bij de Swim Cup Amsterdam. Pieterman mocht starten op de 50 meter vlinderslag en de 200 meter schoolslag. Op beide afstanden wist zij keurige eindtijden te noteren. Ook Berghuis zwom de 50 meter vlinderslag. Deze sloot zij af met een klein persoonlijk record. De later die ochtend gezwommen 1500 meter vrije slag leverde haar echter, naast een persoonlijk record van maar liefst 30 seconden, zelfs een regiorecord op. Met haar tijd van 18.09.11 dook zij ruim onder het huidige record in de KNZB Regio Oost dat al sinds 2009 op 18.28.02 stond.

 Michiel Jorink
 Lindsey Berghuis
 Sven Klink links op het podium
Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37