Van Es grijpt net naast kwartfinales op NK tafeltennis in Landstede Sportcentrum

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De Zwolse inbreng op de NK tafeltennis in het Landstede Sportcentrum is uitgeschakeld op de eerste dag. Lisette van Es zorgde in de tweede ronde bijna voor een verrassing tegen Carla Nouwen, maar greep net naast een kwartfinaleplaats. Voor Annewyke Appels was de eerste ronde het eindstation.

Na een zwaar bevochten, onverwachte overwinning op Yoeke Gunsing (9-11, 5-11, 11-5, 11-3, 12-10, 10-12, 11-4) moest Van Es in de tweede ronde haar meerdere erkennen in Carla Nouwen van eredivisieclub SKF. Het werd wederom een zevensetter: 11-5, 11-4, 9-11, 11-5, 9-11, 6-11, 11-5.

Van Es was al blij een wedstrijd te hebben gewonnen op de NK toen ze aan haar tweede ronde-partij begon. "Ik hoop dat ik partij kan bieden", dacht ze vantevoren. Na de eerste twee sets lukte dat zeer goed, sterker nog: nadat ze de vijfde en zesde set had gewonnen, begon ze met veel vertrouwen aan de beslissende set. "Na de eerste twee sets ging ik meer alles-of-niets spelen en speelde ik vol op haar backhand." Het is een tactiek die goed uitpakte en bijna tot een geweldige stunt leidde. In de zevende set was het toch weer Nouwen die het voortouw nam.

Met een mazzelballetje, rand van de tafel, kwam Nouwen op 1-1 en toen de ervaren SKF-speelster even later nog een meevallertje had, ging het de verkeerde kant op voor Van Es. Het gat werd te groot (5-1, 8-2) en pas bij een ruime achterstand ging Van Es weer vrijuit spelen. "Als je dan zo ver achterstaat, kom je weer wat tot rust", aldus de negentienjarige Hattemse, die één wedstrijdpunt wegwerkte maar capituleerde op het tweede. Van Es: "Ik ben hartstikke tevreden. Het was een heel goede partij."

Appels verloor in de eerste ronde met 11-6, 11-9, 9-11, 11-5 en 11-6 van Angelique Gertenbach. Ook in het dubbelspel zijn de speelsters van Tafeltennis Zwolle uit de strijd.

Bekijk een videoverslag van de laatste vier sets van het duel tussen Van Es en Nouwen.

 Van Es