Voorzitter Renzo Koops van Tafeltennis Zwolle
Voorzitter Renzo Koops van Tafeltennis Zwolle Pedro Sluiter

NTTB en Tafeltennis Zwolle kunnen lezen en schrijven met elkaar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Het is niet voor niets dat de beste tafeltennissers van Nederland al voor het zevende jaar op rij te bewonderen zijn in het Zwolse Landstede Sportcentrum. De samenwerking van de NTTB met de sporthal en met de vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle loopt op rolletjes. "De bond is blij met ons en wij zijn blij met dit toernooi in Zwolle", zegt voorzitter van TT Zwolle, Renzo Koops.

Ze zijn te herkennen aan de groene shirts. Een groep van circa 25 vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle is verspreid over de sporthal, paraat om waar nodig de handen uit de mouwen te steken. Een groot deel hiervan is op maandag en dinsdag al druk geweest met het voorbereiden van de tafeltennisinterlands van het Nederlandse heren- en damesteam. Op vrijdag zijn ze begonnen met de opbouw voor het weekeinde.

Een specifieke taak heeft Koops dit weekeinde niet tijdens de NK tafeltennis. De voorzitter van Tafeltennis Zwolle vervult de rol van de brandweer dit weekeinde. "Ik spring bij waar nodig. Om eventuele brandjes te blussen. En die komen haast niet voor. De bond weet dat inmiddels ook. En als er iets moet gebeuren, gebeurt dat snel, netjes en goed." Het is een gevolg van het enthousiasme van TT Zwolle voor en betrokkenheid bij het evenement. De vereniging komt niet met een minimum aantal mensen aanzetten. "Tafeltennis Zwolle werkt altijd heel enthousiast mee. Er zijn altijd genoeg mensen bereid om te helpen. Dat is natuurlijk heel fijn, want dat scheelt ons een hoop werk. Het is niet voor niks dat we al zo lang in Zwolle zitten", zegt Daan de Jong van de afdeling media en communicatie van de nationale tafeltennisbond (NTTB). Uiteraard is de bond ook erg te spreken over de locatie. Volgend jaar is de NK voor de achtste keer in Zwolle.

Koops benadrukt dat de vereniging geen moeite hoeft te doen om genoeg vrijwilligers te strikken voor dit evenement. “Het voelt niet als moeten voor ons. Iedereen staat te springen om te helpen. We steken elkaar aan met het enthousiasme”, merkt Koops, die aangeeft dat het een bewuste keuze is om met zoveel vrijwilligers aan te treden. “Er is altijd iemand 'vrij' als er onvoorziene dingen gebeuren. En zo hebben we zelf ook de tijd om ook eens een wedstrijd te volgen.”

Twee tafeltennissers worden dit weekeinde net iets harder aangemoedigd dan de gemiddelde deelnemer. Namens Tafeltennis Zwolle staan namelijk Annewyke Appels en Lisette van Es aan de start. Lees hier meer daarover.