Ondanks nederlaag (30-18) eindigden handbalheren Travelbags/HV Zwolle toch op een knappe zevende plek

· leestijd 2 minuten Sport

Het eerste jaar in de eerste klasse zit er op voor het eerste herenteam van Travelbags/HV Zwolle. Een seizoen waarin handhaving de doelstelling was, maar de mannen van coach Leusink wisten zelfs als goede middenmotor te eindigen.

De Zwolse mannen moesten aan het begin van het seizoen erg wennen aan het niveau in de eerste klasse. Het opstappen van trainer/coach Ruth maakte dat het een tijdje duurde, voordat er rust en vertrouwen in het team ontstond. Arjan Leusink heeft samen met Erik Reijers het team goed op de rit gekregen en er werden veel wedstrijden met vertrouwen gespeeld, gewonnen of verloren waarbij er eigenlijk meer in zat. Met een knappe zevende plek aan het einde van het seizoen mag het team dan ook spreken van een succesvol seizoen en kan het na een welverdiende week rust weer rustig gaan bouwen aan het nieuwe seizoen, waar Peter Born het stokje van Arjan Leusink zal overnemen.

Dat er sprake is van een succesvol seizoen moge duidelijk zijn, van kampioenskandidaten werd gewonnen en dat gaf het team vertrouwen. Afgelopen zondag werden de Zwollenaren wel met beide benen terug op de aarde gezet, want in Lent hebben de heren geen moment een kans gehad tegen de nummer 3 Havana. Havana heeft heel even tegen een 1-2 achterstand aangekeken door doelpunten van Stefan Bults en Lesley Rigter, waarna ze er een tandje bij deden en de leiding namen. Geen moment is Havana in gevaar geweest, wat de nodige frustraties bij Zwolle tot gevolg had.

In de rust werd de opdracht gegeven om meer systemen te draaien en afstand te nemen tot de offensieve dekking van Havana. Jammer genoeg voor de heren uit Zwolle deed Havana aan het begin van de tweede helft ook een schepje bovenop, waardoor de achterstand alleen maar groter werd. Of het de frustratie van de op handen zijn de nederlaag was of het gevoel af en toe tekort gedaan te worden door de scheidsrechter, er ontstonden lopende de wedstrijd een aantal opstootjes. Gelukkig keerde na verloop van tijd de rust terug en begonnen de Zwollenaren nog aan een waar slotoffensief.

De achterstand was echter al dusdanig groot dat ondanks knappe schoten van Bart Kroeze en Rik Talens er niets meer te halen viel in Lent. Een bizarre "scrum" op Jordy Hendriks aan het einde van de wedstrijd zorgde nog voor wat rumoer. Hendriks lag geblesseerd op de grond en Mark Brijan mocht vanuit de break doorgaan op het doel van Havana. Doordat de teams en scheidsrechter in verwarring waren door de blessure werd de goal van Brijan ondanks cirkel toch goedgekeurd. Hendriks moest met een elleboogblessure het veld verlaten, ook voor hem is het fijn dat het seizoen nu ten einde is.

Op naar een nieuw seizoen waar de heren natuurlijk weer hopen op de support van iedereen. De heren willen alle supporters bedanken voor dit mooie seizoen, en uiteraard ook onze sponsoren, Travelbags, Café de Gezelligheid, Bistro de Zoete Inval, Nooter installatietechniek, Makelaardij Edwin van Vilsteren en Cyklop voor hun steun en vertrouwen in de heren. Op naar een nieuw en wederom mooi sportief seizoen.