Afbeelding
Tennekes (archief)

Sarah van Emst op tijd in vorm voor de NJK

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Met het belangrijkste toernooi van deze tenniszomer, de Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK), voor de deur, heeft de Zwolse tennisster Sarah van Emst (13) haar vorm weer hervonden.

In de week dat er bij haar club TC '91 Stadshagen een JRT met een ster plaatsvond, won Sarah in Haren een JRT met vier sterren. Deze week haalde Sarah de halve finales van een JRT**** in Alphen aan den Rijn en schreef ze het dubbelspel op haar naam. Ouders Kristel en Alfred van Emst reizen het hele land af met hun talentvolle dochter voor de jeugdtoernooien waar Sarah doorgaans de beste jeugdspeelsters van het land (tot en met veertien jaar) treft. Komend weekeinde doet ze weer eens mee aan een open toernooi. Op de Suthwalda Open in Zuidwolde speelt ze twee wedstrijden in het damesenkelspel '3'.

Het is de laatste voorbereiding op de nationale titelstrijd, 6-11 augustus in het Tulip Tennis Center te Hilversum. Bij tennisschool Bogtstra/Kempers traint ze deze week ook nog om warm te draaien voor de NJK, waar Sarah hoopt minimaal de halve finales te bereiken in het meisjesenkelspel 13-14. Vorig jaar strandde ze in deze leeftijdscategorie in de derde ronde. Anouk Koevermans was met 6-2, 6-1 te sterk.

Ranglijst

De dochter van Davis Cup-held Mark Koevermans is de huidige nummer drie van Nederland op de ranglijst voor speelsters tot en met veertien jaar. Van Emst staat vijfde. Eerder dit jaar verloor ze op NOJK (overdekt) al in de eerste ronde. “Ze was ietwat gezakt op de ranking, maar heeft nu weer een mooie stijgende lijn te pakken. Ze zit in een lekkere flow”, ziet vader Alfred. “Ja het gaat nu goed, al zou ik nog wel iets beter in vorm willen zijn”, zegt Sarah. “De service kan nog beter en het liefst nog iets minder fouten.”

Vakantie

Als de NJK achter de rug is, wacht een welverdiende vakantie voor de familie Van Emst. Voor Sarah betekent dat tevens een kleine vakantie van het tennis. “Dat is ook wel even lekker”, vindt ze. Na een paar weekjes rust vervolgt ze de weg die moet leiden naar een profloopbaan. Die droom is onveranderd.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02