Deltasteur

Zwolse zwemmers pakken brons op NJK lange afstanden zwemmen

Kylian Heederik en Sven Klink hebben zaterdag 27 oktober bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstanden een bronzen medaille weten te veroveren op de 1500 meter vrije slag. Beide Zwolse zwemmers uitkomend voor zwemvereniging Deltasteur Kampen bewezen hiermee wederom tot de top van de Nederlandse zwemmers in hun jaargang te behoren.

Heederik kwam uit in de categorie junioren 4. Lange tijd nam hij in de spannende race de vierde positie in. Bij de start van de laatste 400 meter wist hij iedereen echter te verrassen door enorm te versnellen. In een tijd van 17.11.68 wist hij de strijd om de bronzen medaille te winnen.

Sven Klink ging bijzonder snel af op deze lange afstand maar wist in een stabiel ritme te komen. In een prima race verpulverde hij zijn persoonlijk record met 30 seconden en zwom hij naar de derde plaats op het erepodium.

Naast Heederik en Klink verscheen ook Quinn Heederik aan de start voor de loodzware 1500 meter vrije slag. De talentvolle Zwolse zwemmer liet zien zeker niet onder te doen voor zijn leeftijdsgenoten. In een persoonlijk record van maar liefst 41 seconden zwom hij zich in een fantastische tijd van 17.38.05 naar de zesde plaats van Nederland. Hij was hiermee slechts twee honderste van een seconde verwijderd van een top 5 notering.

De drie jonge Zwolse zwemmers gaan zich nu voorbereiden op de Overijsselse kampioenschappen korte baan zwemmen waarna zij in december aan de start zullen verschijnen bij de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen in Eindhoven.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50