Afbeelding
Foto Tennekes

Kwartfinale eindstation voor Topvolleybal Zwolle in kolkende Reflexhal

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De volleyballers van Coníche Topvolleybal Zwolle zijn er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken in de landelijke beker. Reflex, spelend in de topdivisie, was met 3-1 te sterk. “Het was niet zo dat zij beter speelden. Ze hadden de zaken beter voor elkaar”, aldus Jelle Hilarius.

In een kolkende Reflexhal zag het talrijke publiek beide ploegen met veel passie van start gaan. Op het scherpst van de snede deden Reflex en Topvolleybal Zwolle weinig voor elkaar onder. In het slot van de set maakte Reflex het verschil. De Kamper formatie sloeg een gaatje van drie punten. Nadat een uithaal van Jelle Hilarius mislukte, was de eerste set voor Reflex (25-21). In de tweede set stond Topvolleybal Zwolle lange tijd aan de goede kant van de score, maar Reflex bleef wel aanhaken. Uiteindelijk glipte de set toch uit de handen bij de Zwollenaren. Bij 24-24 werd Reinold Schoonhoven afgeblokt door Wessel van Lunzen (25-24). Daarna maakte Willem Maarten Heins het karwei af door het beslissende punt voor Reflex binnen te slaan (26-24).

In de derde set nam Topvolleybal Zwolle al snel een voorsprong van vier punten (3-7), maar Reflex wist de kloof al snel te verkleinen en bleef op het vinkentouw. Dit keer lieten de bezoekers zich niet de kaas van het brood eten. Topvolleybal Zwolle verspeelde nog wel een voorsprong van drie punten 20-23 naar 23-23), maar via Hilarius werd het 23-24. Vervolgens sloeg Van Lunzen de bal buiten de lijnen en brachten de Zwollenaren de stand terug naar 2-1 (23-25). Het onderlinge krachtsverschil bleef klein, maar na 15-15 verloor Topvolleybal Zwolle langzaam de controle in de vierde set. Reflex pakte het initiatief en liep uit naar 23-19. Topvolleybal Zwolle kwam nog wel terug tot 23-21, maar Heins bracht de halve finale met een ferme klap heel dichtbij. Vervolgens sloeg Hilarius de bal uit en dat betekende het einde van het bekeravontuur van Topvolleybal Zwolle.

Hilarius vond dat de spelverdeler van Reflex het verschil maakte. “Onze blokkering werd onder druk gezet en in de rally waren zij beter georganiseerd. Dan kom je net niet lekker in je spel.” Ook de lage hal werkte niet in het voordeel van Topvolleybal Zwolle, dat toch kan terugkijken op een goede wedstrijd. Verliezen tegen een ploeg op een lager niveau is nooit leuk, maar Reflex herbergt veel kwaliteit en zou niet misstaan in de eredivisie. Het verlies betekende wel weer de zoveelste tegenslag voor de veelgeplaagde formatie van Topvolleybal Zwolle. “We hebben meerdere tikken gehad dit seizoen. Van tevoren wisten we dat het een moeilijk potje zou worden”, aldus Hilarius, die wel had genoten van de sfeer. “Het is super gaaf om in zo’n volle zaal te spelen. De sfeer was geweldig.”

Komende zaterdag moet Topvolleybal Zwolle de draad weer zien op te pakken in de competitie. Dan staan de confrontatie tegen concurrent Advisie/SSS op het programma. Het wordt nog een pittige klus voor de Zwollenaren om degradatie uit de eredivisie te voorkomen. “Of degradatie voor ons een ramp zou zijn? Dat vind ik wel. Ik heb persoonlijk de doorstart gerealiseerd. Als we degraderen speelt er voor het eerst sinds 29 jaar geen Zwolse volleybalploeg in de eredivisie. Ik ben dertig jaar en wil in de eredivisie spelen”, aldus Hilarius.

Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29