Afbeelding

Organisatie Pepper Cup wil NK karate naar Landstede Sportcentrum halen

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Als het aan Jeffrey Littel en Wim Mossel ligt, is er volgend jaar niet alleen een derde editie van de Open Pepper Cup in het Landstede Sportcentrum, maar ook de NK Karate. "Ik denk dat de karatebond heel blij zou zijn met deze locatie", zegt Mossel, karatetrainer en eigenaar van karateschool Mossel-Boot.

Jeffrey Littel is het hoofd van de organisatie. Littel (48) was vroeger een talentvol karateka die het schopte tot de Nederlandse selectie. Die glorietijd ligt al weer even achter hem, maar wat hij sinds vorig jaar, met behulp van de karateschool van Wim Mossel en vele vrijwilligers, op poten heeft gezet, is misschien nog wel glorieuzer. Littel loopt als een pauw zo trots door het Landstede Sportcentrum tijdens de tweede editie van de Open Pepper Cup, een internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Zo’n driehonderd deelnemers van meer dan dertig verschillende clubs lopen er rond in het Zwolse Theater van de Sport.

“Als je je sport zo mag promoten. Dat is toch geweldig?”, zegt Littel, die dit jaar ook een fraaie glossy over het toernooi kan laten zien. Een gevolg van de toegenomen sponsoren. “Na de eerste editie zijn er dertig bijgekomen.” zegt Littel trots. “En Rene de Heer opende het toernooi weer. Ook hij was laaiend enthousiast. Dat is iedereen.”

Geen wanklank valt er zondag in de Zwolse sporthal. Het toernooi en de locatie maken zelfs zoveel indruk, dat er in de wandelgangen wordt gesproken over de NK naar Zwolle halen. “Dat is te doen”, denkt Littel. “Ik denk dat we hier vooral dankzij Wim Mossel zo’n grote karate-aanhang hebben. Dat kunnen wij aan”, aldus Littel, die zijn geliefde sport zo groot mogelijk wil zien worden. “Het was vroeger nog veel onbekender dan nu, maar het verdient meer aandacht. Ik hoop ooit zondagavond op Studio Sport de NK karate te zien.” Dit toernooi was vorig jaar in Apeldoorn, dit jaar in Zoetermeer en volgend jaar.... in Zwolle?

“Ik sprak een scheidsrechter die ook in het bestuur van de karatebond zit en die wilde er werk van maken. Ik zie het ook zeker wel zitten. Ik denk dat wij daar wel het team voor hebben. De vraag is of het bestuur van de karatebond er uitkomt met het Landstede Sportcentrum”, zegt Mossel, die de Zwolse sporthal in ieder geval een betere locatie vind dan die in Apeldoorn. “Voor het publiek is het hier veel beter. Je zit er bovenop.” Dat laatste gegeven is een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen de begeleiders van de karateka's nog tussen de mat en het publiek inzaten.

Net als Littel loopt ook Mossel over van trots. “In twee jaar tijd hebben we voor elkaar gekregen dat de Pepper Cup in Nederland serieus genomen wordt.. Ik ben heel trots op dit team.”

Bekijk hier beelden van een partij van Mossel-Boot-pupil Thijmen Hasselt, met na afloop een interview. "Haijaaahh!"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Celstraf voor Zwollenaar die 4,5 jaar lang kinderporno verspreidde Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Scania gaat in Zwolle omvangrijke nieuwbouw realiseren voor een multifunctionele vestiging Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meander Bigband laat New York het Wilhelmus zingen Algemeen 23 uur geleden