Michel van Aggele
Michel van Aggele

Het begint bij hard werken voor Berkum; 'iedereen doet daar aan mee'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE ā€“ Ondanks een 1-2 nederlaag laat Berkum ook in de wedstrijd tegen Urk weer zien dat de weg naar boven is ingezet na de zwaar tegenvallende eerste seizoenshelft.

Urk, dat door de winst de koppositie herovert in de zaterdag hoofdklasse B, ontsnapt in de slotfase op sportpark De Vegtlust. Bjorn Bakker, Johnsen Bacuna en Jasper Bremmer missen open schietkansen en de lat staat in de weg bij een inzet van Marc van der Meulen. ā€œIn de eerste helft hebben we niet goed gevoetbald. In de tweede helft zetten we veel hoger druk en daar hadden ze moeite meeā€, zag trainer Raymond Schuurman. Helaas voor Berkum bleef het bij de aansluitingstreffer van Yannick Kaluzi (1-2). Het veel betere spel na de winterstop is nog niet terug te zien in een opmars op de ranglijst en na zaterdag voelt Berkum ook de hete adem van nummer dertien CSV Apeldoorn weer in de nek. Toch is het perspectief nu veel gunstiger en geeft het spel van Berkum genoeg aanleiding voor vertrouwen in een goede afloop.

'Goeie gesprekken' in de winterstop liggen hieraan ten grondslag. ā€œWe waren niet tevreden over de eerste seizoenshelftā€, zegt Schuurman. ā€œHet moest beter. Dan moet je bij jezelf beginnen, bij hard werken. Ook in de trainingen een schepje er bovenop. Dat doen we nu. Iedereen doet daar aan mee.ā€

KNVB Beker lonkt voor Berkum

Eerder in de week bereikte de hoofdklasser de laatste zestien van de districtsbeker ten koste van eersteklasser KHC (3-1). Johnsen Bacuna was het goudhaantje met twee piekfijne treffers. Pas na de 3-0 van Chris van der Meulen was er sprake van een Kamper offensief, maar dichterbij dan de 3-1 van Burak Alp kwam de ploeg van de Zwolse trainer Herman Oosterhaar niet. Met de winnaar van het woensdag te spelen duel Quick '20-Dalfsen, derdeklasser tegen tweedeklasser, als volgende tegenstander lonkt de kwartfinales voor Berkum. En dan is het nog maar Ć©Ć©n overwinning verwijderd van een plek bij de laatste vier en plaatsing voor de (landelijke) KNVB Beker.

ā€œIk heb hem een keer gewonnen met Go Ahead Kampenā€, herinnert Schuurman zich. ā€œDat is wel bijzonder, ook omdat 'oost' gewoon een heel zware bekercompetitite is. En het gaat natuurlijk om het bereiken van de Amstel Cup.ā€ Johnsen Bacuna won de beker als speler van Harkemase Boys twee keer in het minder zware district 'noord'. ā€œIk wil hem nu ook wel eens in oost winnen.ā€

Zwolse bekerderby

Dinsdagavond strijden tweedeklasser WVF en derdeklasser ZAC om een ticket voor de achtste finales. WVF speelt thuis.

 Johnsen Bacuna
 Chris van der Meulen
Relatietrainer en gevoelsmens Johnny Jansen is nog lang niet uitgewerkt bij PEC Zwolle Sport 5 uur geleden
Sertac Yilmaz blijft aan de bal tegen SEH.
Ulu Spor aanvaller Sertac Yilmaz wil titelwoord nog niet horen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over film als start van een dialoog met Johanneke Dijkstra Algemeen 6 uur geleden