Afbeelding

PEC Zwolle laat wederom veel te weinig zien in uitwedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Trainer John Stegeman wond er geen doekjes om na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen, dat de eerste thuiszege van het seizoen boekte. "Ik vind het gewoon heel erg matig wat wij doen."

Zag de geplaagde oefenmeester in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-4) nog een uur lang een goed PEC Zwolle, op bezoek bij Heerenveen werd die stijgende lijn geenszins voort gezet. Net als in de vorige uitwedstrijd (Groningen, 2-0 verlies) kwam PEC sporadisch in de buurt van het vijandelijke doel en maakte het geen enkele aanspraak op een resultaat.

Pas gaandeweg de eerste helft kroop PEC uit haar schulp in het Abe Lenstra stadion en het enige Zwolse wapenfeit in de eerste helft was een schot van Dennis Johnsen dat overging, op aangeven van Mustafa Saymak. Hoewel Heerenveen aandrong, creëerde het weinig kansen en de Friezen hadden dan ook de hulp van PEC en vrouwe Fortuna nodig om met een voorsprong te gaan rusten. Na knullig Zwols balverlies en een dubbele kluts ging Mitchell van Bergen alleen op het doel af en was de 1-0 een feit. Het uitvallen van Gustavo Hamer na ruim een half uur was een aderlating voor PEC. Het maakte de weg vrij voor Destan Bajselmani om zijn debuut te maken.

Twintig minuten na de pauze was Heerenveen dichtbij met Jens Odgaard, maar Xavier Mous en de paal stonden de 2-0 in de weg. Omdat de doelman even later nog een goede reflex in huis had op een inzet van Ejuke, die ervan door ging na een misser van Sai van Wermeskerken, bleef de Zwolse hoop stilletjes leven. Aanvallende Zwolse intenties waren echter ver te zoeken.

“Ik vind het gewoon heel erg matig wat wij doen. Dat moeten wij ons gewoon gaan realiseren, want we staan er niet florissant voor. We moeten er met elkaar keihard voor blijven werken om dat om te draaien. Het is wel menens. We hebben zeven punten en dat is gewoon slecht, punt”, sprak Stegeman na afloop van de nederlaag voor de NOS-camera.

De trainer heeft even de tijd om met zijn team aan de slag te gaan. De volgende wedstrijd is op zondag 20 oktober tegen ADO Den Haag, na de interlandperiode.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30