Wilfried Groothuis
Wilfried Groothuis Pedro Sluiter

Zege in slotduel is ineens pure noodzaak voor volleybalsters

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De laatste competitiewedstrijd voor de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal tegen hekkensluiter Talentteam leek een formaliteit. Maar om alsnog de kampioenspoule te halen is winst ineens van eminent belang. Coach Wilfried Groothuis gaat in op het wisselvallige optreden van zijn ploeg.

“Natuurlijk zie ik ook dat de stabiliteit nog weleens ontbreekt. Ook afgelopen zaterdag tegen FAST. We konden niet het hoge niveau van de eerste set vasthouden. Dat is best wel frustrerend ja. Maar je ziet het in de hele eredivisie. Ook daar regeert de grilligheid. Maar ik constateer wel dat de ondergrens bij ons omhoog gaat. Het kost echter tijd. Een team als FAST blijft altijd doorgaan. Daar hebben we nog moeite mee. Maar we zien met z’n allen de progressie. Plaatsing voor de kampioenspoule is daarom zo belangrijk.”

“Natuurlijk zijn we routine kwijtgeraakt. We hebben dat opgevuld met eigen talenten en speelsters van andere clubs met perspectief. De komst van routinier Esther Hullegie vanuit Sliedrecht is een ander verhaal. We wisten dat ze geblesseerd was en nemen nog altijd alle tijd voor haar herstel. Het is lastig in te schatten wanneer ze weer topfit is. Ester maakt inmiddels gelukkig wel deel uit van de wedstrijdselectie. Ze is er zelf enorm op gefocust terug te komen. Met al haar routine op topniveau is ze nu vooral belangrijk als klankbord. We hebben er nooit spijt van gehad dat we haar hebben gehaald en zouden dezelfde keuze zo weer maken.”

“Ja, we moeten winnen van Talentteam. Zij staan onderaan maar hoeven geen play-outs te spelen en kunnen dus vrijuit gaan. Daar schuilt een risico in. Als we drie punten bijschrijven hoeven we niet meer te rekenen, ongeacht wat concurrent Set Up ’65 doet. Op basis van een beter setgemiddelde halen we dan de winnaarspoule. Een ‘must’ in de ontwikkeling van deze jonge groep.”

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen gisteren