Sarah van Emst in actie.
Sarah van Emst in actie. Diederik van Hogendorp

Titel en finaleplaats voor Van Emst in Groningen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
TENNIS - Sarah van Emst heeft op de NRT* Stadjershal Top Tennis Groningen de dubbelspeltitel veroverd en de finale gehaald van het enkelspel. Celine Koets was in die eindstrijd te sterk met 7-6 (3), 6-1.

De Zwolse tennisster (15) boekte in de halve eindstrijd van het nationale ranglijsttoernooi een zwaar bevochten zege over Annelin Bakker, van wie ze de laatste twee keer had verloren. Bakker, die een jaar jonger is, trok onder meer op de NJK aan het langste eind. Met 6-3, 5-7, 6-3 nam Van Emst afgelopen weekeinde revanche. Samen met Bakker schreef ze het dubbelspel op haar naam door in de finale Nika Beukers en Coco Bosman terug te wijzen met 6-2, 6-3.

In de finale van het enkelspel moest Van Emst echter buigen voor een 22-jarige speelster die ze niet eerder trof. Koets was een tijdje uit beeld vanwege haar studie, maar was het tennissen duidelijk niet verleerd. De kleine Van Emst wist zich nauwelijks raad met de hoge spinballen die Koets veelal sloeg. Ze kwam in de openingsset nog wel terug van een 5-3 achterstand, maar kon in de tiebreak en in de tweede set geen vuist meer maken. “Ik was een beetje gebroken door de eerste set en toen maakte ik ook meer fouten.”

Van Emst speelt aanstaande zondag voor de tweede keer deze zomer in de Duitse competitie en maakt zich daarna op voor haar eerste internationale toernooi sinds eind februari, in Eindhoven.