Afbeelding
Foto: Eigen foto

Damesteam uit Zwolle doet mee aan ‘the world’s toughest row’

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Ilse Schuurman (48), Ingrid Voorn (40), Margot Vries (52) en Marije van de Bor (48), allemaal woonachtig in Zwolle, doen in december 2023 als team Blue Atlantics mee aan de grootste oceaan roeirace ter wereld: de Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Het is een race van bijna 5.000 kilometer die hen vanuit San Sebastian in La Gomera, Canarische Eilanden in Spanje naar Nelson’s Dockyard, English Harbour in Antigua brengt. Het schema zal bestaan uit twee uur roeien, twee uur rust, 24 uur per dag, zeven dagen per week over een periode van veertig tot zestig dagen. De jaarlijkse race begint altijd begin december met ongeveer 35 teams vanuit de hele wereld. 

De deelnemers hebben allemaal met hetzelfde verlangen: ‘de unieke en onwijs gave ervaring van het oversteken van een oceaan in een roeiboot, zonder steun’. “Er zijn meer mensen die Mount Everest hebben beklommen dan die een oceaan zijn over geroeid”, schrijven ze. “Het is lastig in woorden uit te drukken waarom we het gaan doen. Het is een gevoel dat al lange tijd bij ons sluimert en dat door het op de voet volgen van de race alleen maar sterker wordt; een gevoel van iets doen ver voorbij de grenzen van je comfortzone, het verlangen van het doen van iets groots, een uitdaging, zowel fysiek als mentaal, waarvan we dachten dat we ‘m nooit zouden aangaan. Terug naar de basis, jezelf en elkaar nog beter leren kennen.” 

Goede doelen 

Naast het aangaan van deze grote uitdaging voor henzelf, roeien ze voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. Ze willen zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen waarvoor ze zich inzetten: Het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport & Cultuur, omdat ieder kind het verdient om kind te zijn. 

Sponsoring 

Met deze bijzondere onderneming worden natuurlijk ook veel kosten gemaakt. Daarom zijn de Blue Atlantics op zoek naar financiële bijdragen en ondersteuning in materialen of diensten. Er zijn verschillende sponsorpakketten beschikbaar die potentiële sponsoren in de schijnwerpers zet door onder meer hun logo op de boot of op de kleding van de dames. Ook sponsorpakketten op maat zijn mogelijk. Atlantic Campaigns, de organisator van de race, zorgt samen met de Blue Atlantics, voor enorm veel media-aandacht in aanloop en natuurlijk tijdens de race.

Informatie

Zie voor meer informatie www.blueatlantics.com, www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com of mail naar info@blueatlantics.com.

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 10 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11