Afbeelding
Foto: Tennekes

Anna van der Breggen wint Giro d’Italia Donne voor de vierde keer

Sport

WIELRENNEN

Anna van der Breggen heeft zondag voor de vierde keer de Giro d’Italia op haar naam geschreven. In de laatste etappe naar Cormons kwam haar leidende positie in het klassement niet meer in gevaar. In de etappe eindigde ze als vierde.

Van der Breggen wist de Italiaanse rittenkoers voor vrouwen eerder te winnen in 2015, 2017 en 2020. In de tweede etappe legde ze de basis voor haar overwinning. Ze won deze etappe en pakte veel voorsprong. Vervolgens bouwde ze de marge verder uit in de tijdrit. Daarna bleef ze soeverein in het roze en kwam ze geen moment in de problemen. 

Zondag kwam ze als vierde over de streep en mag ze zich de overtuigende winnares noemen van de Giro d’Italia Donne met een voorsprong van 1.43 minuut op de nummer twee in het eindklassement, haar ploeggenote Ashleigh Moolman. De Giro d’italia Donne werd een feest voor de ploeg van Anna van der Breggen, SD Worx, want deze ploeg leverde het hele podium. Demi Vollering eindigde als derde met een achterstand van 3.25 op Van der Breggen.

Van der Breggen heeft laten zien dat het met haar vorm wel goed zit en tankte veel vertrouwen voor de Olympische Spelen. Het grootste sportevenement van de wereld gaat op 23 juli van start.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden