tennisracket met ballen.
tennisracket met ballen. Foto: Mark de Rooij

OldStars tennis nu ook bij TC Ittersum in Zwolle-Zuid

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS - Het succes van OldStars tennis bij ZTC De Pelikaan heeft TC Ittersum geïnspireerd om ook te beginnen met deze speciaal voor ouderen in het leven geroepen tennisvorm. 

Een jaar geleden is de kick-off van OldStars tennis in Zwolle. Met Tom Okker namens het Nationaal Ouderenfonds van de partij, is er sprake van een vliegende start voor De Pelikaan. Sindsdien is het bijna elke week volle bak bij de groepslessen. “We hebben er 31 op de lijst. Wekelijks komen rond de twintig mensen. Ze zijn erg enthousiast en spelen met veel passie”, zegt initiatiefnemer Peter Buter hier over.

Dit voorjaar zitten Buter en Freddy van Dijk, lid van TC Ittersum en de gediplomeerde trainer van de OldStars tennislessen bij ZTC De Pelikaan, met bestuursleden van TCI om de tafel. Daarmee worden de raderen in gang gezet die leiden tot de kick-off van het OldStars tennis bij TCI op 8 oktober. “We hebben helaas geen bekende naam om de aandacht te trekken”, zegt TCI-voorzitter Anja Holtkamp, verwijzend naar de aanwezigheid van Okker vorig jaar op De Pelikaan en die van Bettine Vriesekoop bij de kick off van OldStars tafeltennis bij Tafeltennis Zwolle. 

‘We zijn er nu klaar voor’

“Okker wordt door het Nationaal Ouderenfonds vier keer per jaar ingezet en kan dit jaar niet meer”, weet Holtkamp, die niet wil wachten op een moment dat de tennislegende wel weer beschikbaar is. “Het enthousiasme is groot, we zijn er nu klaar voor. We hebben een trainer, Jan Kamstra, en vier begeleiders die hem ondersteunen, het materiaal ligt klaar, de aanmelding bij het Nationaal Ouderenfonds is gedaan. Nu de mensen nog”, zegt Holtkamp. De voorzitter heeft geen idee hoeveel mensen er afkomen op de kick-off en op de lessen daarna. ‘We zijn pas vorige week begonnen met flyers en posters. Er is één aanmelding gekomen via de mail”, zegt Holtkamp.

Aanmelden mag

Vrijdag (8 oktober) is de kick-off op het tennispark van TC Ittersum, Van Houtenlaan 11. Om 10.30 uur staat de koffie klaar. Bewegen en het verbeteren van de coördinatie en motoriek, op ieder zijn niveau, staan centraal. Daarnaast is bij de OldStars-sporten het sociale aspect belangrijk. 

Om aan te melden en voor meer informatie: mail naar secretaris@tcittersum.nl of kijk ook op www.tcittersum.nl. Gewoon langskomen zonder aanmelding mag ook. 

Padel, basketbal en rugby

Arjan Jansen van Sportservice Zwolle verwacht dat de tennisvariant de komende jaren flink gaat groeien, en daarmee het Walking Football achterna gaat. Daar zijn inmiddels al acht verschillende groepen van in Zwolle. En het blijft niet bij tennis, voetbal en het al eerder genoemde tafeltennis. “Bij Peakz is er sinds kort OldStars padel, Z.A.C. Basketbal begint met OldStars en we zijn in gesprek met Brian Bosch van Rugbyclub Zwolle”, vertelt Jansen, die weet dat er ondanks deze mooie ontwikkeling nog steeds een wereld te winnen is. “Er zijn nog altijd veel ouderen die niet meedoen, die denken ‘dat is niks voor mij’. Die willen we er ook bij betrekken, zowel de vitale als de wat minder vitale ouderen.”