Chris van der Meulen eerder dit seizoen in actie.
Chris van der Meulen eerder dit seizoen in actie. Foto: Pedro Sluiter

‘Genemuiden heeft de angel uit ons spel gehaald’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Berkum verloor zaterdag ook de derde uitwedstrijd van dit seizoen. Na een tumultueus slotkwartier ging de Zwolse hoofdklasser in Genemuiden met 2-0 ten onder.

Het is een nederlaag die wel past in dit wisselvallige seizoen. Thuis pakt Berkum zeven uit drie, in uitwedstrijden wil het maar niet lukken. “Genemuiden had het beter staan en ze hebben de angel uit ons spel gehaald”, zag aanvaller Chris van der Meulen, die daarmee doelt op het ‘uitschakelen’ van hemzelf en van zijn collega-flankflitser Johnsen Bacuna. “Daar hadden wij veel moeite mee en het lukte niet om het een andere manier op te lossen”, aldus Van der Meulen. “We hebben ook nog een spits, maar het lukte niet om die genoeg aan de bal te krijgen. Dat moet beter. “

Berkum eindigde de wedstrijd met negen man. Johnsen Bacuna kreeg rood voor onsportief gedrag en in het opstootje daarna kwam ook Björn Bakker in de ogen van de scheidsrechter als dader naar voren. Met negen man was Berkum nog dreigend, maar in de omschakeling kreeg het de 2-0 om de oren. “De gelukkigste heeft gewonnen, maar het was bij ons vandaag ook gewoon niet goed genoeg,” concludeerde Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Uitslagen Zwolse clubs

1D: DOS Kampen-SVI 2-3. 2H: WVF-Be Quick Zutphen 5-0, Sparta Enschede-Be Quick ‘28 1-1, ZAC-Hulzense Boys 1-3. 3C: Olympia’28-Zwolsche Boys 1-1 gestaakt na ernstige blessure bij speler Zwolsche Boys. ESC-HTC 2-0. 4D: CSV ‘28-’t Harde 3-1, Wijthmen-Zalk 2-4, Dieze West-’s-Heerenbroek 7-1, VSW-Kampen 2-1. Zondag, 4G: SV Zwolle-DAVO 3-0, FC Ulu Spor-Broekland 0-8.

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28