CSV '28 viert een belangrijk punt in de derby tegen Voorsterslag/VC Zwolle.
CSV '28 viert een belangrijk punt in de derby tegen Voorsterslag/VC Zwolle. Foto: Pedro Sluiter

CSV ‘28 wint stadsderby van VC Zwolle/Voorsterslag

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

VOLLEYBAL

CSV ‘28 is goed begonnen aan dit volleybalseizoen en bewees dat met een lekkere 3-1 overwinning op Voorsterslag/VC Zwolle in de eerste divisie, het derde niveau van Nederland.

Er hing een gemoedelijk, sportief maar ook competitief sfeertje in de sporthal van het Deltion College, waar aanhangers van beide partijen hun team aanmoedigden. “Dat heb je normaal gesproken niet en dat maakt het wel leuk, zo’n Zwolse ontmoeting. Je kent elkaar natuurlijk ook allemaal”, sprak de winnende coach Rik Kuiper na de tweede winst van zijn ploeg in drie duels. Hij zag zijn team uit de starblokken schieten en met een ontketende Sjoerd de Boer de eerste twee sets pakken (25-20, 25-14). 

De derde set was een stuk spannender, maar bij 21-18 leek CSV desalniettemin op weg naar een eclatante zege en vijf punten. De bezoekers toonden echter karakter, wonnen de set met 23-25 en namen dat zelfvertrouwen mee naar de vierde set. Daarin was het de thuisploeg die de rollen omdraaide. Vanaf 12-16 achter maakte CSV vier punten op rij en vanaf 19-19 stootte het door naar de winst. Bij Voorsterslag/VC Zwolle liep de band langzaamaan leeg. Met een middenaanval scoorde Robin van Zijl 24-21 en na een misverstand bij Zwolle kon de thuisploeg het simpel afmaken.

“De derde set kostte veel energie. Dat kom je tekort aan het einde van de vierde set”, dacht Voorsterslag/VC Zwolle-coach Kars van Tarel, die niet warm of koud werd van de nederlaag. “Een dompertje natuurlijk voor die jongens, maar we moeten vooruit kijken. Er zit heel veel potentie in dit team en we kunnen hier zeker mee vooruit”, zei Van Tarel, die weet dat er nog een enorm lange weg te gaan is voor de ploeg die pas net komt kijken in de eerste divisie. Voorsterslag/VC Zwolle speelde ‘voor corona’ nog in de tweede divisie en deed een stapje omhoog dankzij een versterkte promotieregeling. “We hebben een heel jong team en moeten er gewoon in zien te blijven. De spelers moeten beter worden en dan hopen we dat er op een gegeven moment weer wat leven in komt en dat we het herenvolleybal in Zwolle weer op niveau krijgen.” 

Pareltje

Of het lukt om een pareltje als Robbie van Dijk, de beste speler aan Voorsterslag/VC Zwolle-kant, lang in Zwolle te houden is de vraag. “Als die jongens het op dit niveau echt goed doen, weet je dat ze gevraagd gaan worden voor een club in de topdivisie. Maar dat is ook een mooi een doel”, zei Van Tarel, die het tegen CSV zonder routinier Reinold Schoonhoven moest doen. Het gemis van de voormalig eredivisiespeler deed zich zwaarder voelen bij Voorsterslag/VC Zwolle dan het ontbreken van Aron Jansen bij CSV ‘28.

‘We gokten te veel op Sjoerd’

Coach Kuiper zag dat er op een gegeven moment te veel gekeken werd naar sterspeler Sjoerd de Boer. “Na een heel goede twee set gingen we wat achterover leunen in de derde set. We gokten te veel op Sjoerd. In de vierde set zag je dat alle jongens weer mee gingen doen en toen haalden we weer een goed niveau.” Gevraagd naar de doelstelling voor dit seizoen, zei Kuiper: “dat is moeilijk na een coronajaar, maar als Aron Jansen (die geblesseerd is) weer meedoet moeten we bovenin in de middenmoot kunnen spelen.”

Sjoerd de Boer was weer eens uitblinker bij CSV '28, dat met 3-1 won van Voorsterslag/VC Zwolle.
CSV '28 - Voorsterslag/VC Zwolle.
CSV '28 - Voorsterslag/VC Zwolle..
CSV '28 - Voorsterslag/VC Zwolle. Van Gent tegenover Van Dijk.
Coach Kars van Tarel kijkt toe bij een aanval van Voorsterslag/VC Zwolle.
Afbeelding
Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara full hybrid Partnerbijdrages gisteren
Afbeelding
Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee Algemeen 30 mrt., 12:47
Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 30 mrt., 12:09