SVI-trainer Bram Freie kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen KHC.
SVI-trainer Bram Freie kijkt toe tijdens de wedstrijd tegen KHC. Mark de Rooij

SVI moet genoegen nemen met puntje tegen KHC

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Een zwakke fase in de tweede helft kostte SVI de overwinning in de IJsselderby tegen KHC. Het duel in de eerste klasse D eindigde in 2-2 en daar konden beide partijen wel mee leven.

Na de pauze slingerde de wedstrijd alle kanten op. SVI begon met een verdiende 1-0 voorsprong op zak (doelpunt Jordy Halfwerk) aardig aan de tweede helft, maar moest het initiatief vervolgens volledig aan KHC laten. In een Kamper kwartiertje, tussen minuut 55 en 70, kwam SVI er nauwelijks uit en scoorden de bezoekers twee keer. Eerst was het de mee naar voren gekomen verdediger Durk van der Leest die Alex Grafhorst kansloos liet en even later was het de levensgevaarlijke Husham Ali die na een waarschuwingsschot zijn tweede kans benutte. De invaller trok vanaf rechts naar binnen en schoot de bal met zijn linker buiten bereik van Grafhorst in de verre hoek.

SVI richtte zich knap op en maakte in een sterk laatste kwartier een verdiende gelijkmaker. Met een handig passje zette Frank Jansen middenvelder Thom Kooke vrij voor de keeper en die rondde beheerst af met een geplaatste schuiver. Terwijl SVI ook nog op jacht ging naar de winst was de beste kans in die slotfase voor KHC’ er Brenn de Lange, die bij een gevaarlijke uitbraak iets te veel tijd nodig had en de bal verspeelde.

Door de puntendeling zakt SVI een plekje naar nummer vijf, maar voor een ploeg die pas in 2019 voor het eerst promoveerde naar de eerste klasse is dat helemaal niet verkeerd. Het is de vraag of SVI met deze jonge groep een heel seizoen bovenin mee kan draaien, maar dat is niet een doelstelling. “Het doel is linker rijtje. Als we dat redden, hebben we het heel goed gedaan”, denkt trainer Bram Freie. 

Lees woensdag in de papieren editie van De Swollenaer een verhaal over Frank Jansen, die tot dusverre een prima indruk maakt bij SVI. De oud-speler van SC Genemuiden en DOS Kampen scoorde als linksbuiten al drie keer dit seizoen en was tegen KHC ook weer belangrijk met een assist. 

Overige uitslagen Zwolse clubs

Hoofdklasse B: HZVV-Berkum 1-1. 2H: Be Quick ‘28-Be Quick Zutphen 3-3, PH-WVF 1-0, Z.A.C.-Quick ‘20 2-5. 3C: HTC-Elspeet 0-1. VIOS Vaassen-Zwolsche Boys 6-0.  

Zondag, 4G: SV Zwolle-Heeten 0-1, Raalte-FC Ulu Spor 8-1.

Vierdeklassers Dieze West, CSV ‘28, Wijthmen en VSW hadden een weekeinde vrij en komen zaterdag 23 oktober weer in actie.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35