Kirsten Wild met de Erepenning van de gemeente Zwolle. Die kreeg ze in 2018 na drie gouden medailles op de WK baanwielrennen.
Kirsten Wild met de Erepenning van de gemeente Zwolle. Die kreeg ze in 2018 na drie gouden medailles op de WK baanwielrennen. Foto: Pedro Sluiter

Wild sluit af met goud en brons op WK

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

BAANWIELRENNEN

Kirsten Wild is blij dat ze toch nog even is doorgegaan na haar bronzen medaille op de Olympische Spelen. De wereldtitel die ze samen met Amy Pieters veroverde op de koppelkoers, haar negende, had ze niet willen missen.

Wild stond zaterdag voor de negende keer in haar loopbaan op het hoogste WK-schavot na een koppelkoers waarin ze haar grote klasse toonde. De Zwolse, die eerder in de week ziek was geworden, won ondanks die gebrekkige aanloop drie sprints en werd twee keer tweede. Richting het einde zat Wild er even helemaal doorheen, maar maatje Pieters hield haar scherp en sleepte Wild er door. Het was een perfect einde van de samenwerking van het duo, dat voor het derde jaar op rij wereldkampioen werd op het onderdeel dat internationaal bekend staat als madison. 

De 39-jarige Wild kwam op de slotdag van de WK in Roubaix ook nog in actie op de puntenkoers en voegde een bronzen medaille toe aan haar indrukwekkende palmares. Tranen stroomden over haar wangen tijdens de ereronde die de afzwaaiende Wild kreeg van de WK-organisatie. 

In 2011 begon Wild aan haar voorraad EK- en WK-medailles op de baan. Ze won toen op het omnium brons bij de EK en WK. In 2013 kwam de eerste Europese titel (puntenkoers) en in 2015 het eerste WK-goud (scratch). De WK 2018 in Apeldoorn waren een hoogtepunt met drie gouden medailles. Ook op de weg bouwde de sprintster aan een mooie erelijst met vele etappezeges en bijvoorbeeld een zilveren medaille op de WK in Doha.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16