PEC Zwolle logo
PEC Zwolle logo Foto: Mark de Rooij

KNVB Beker: PEC Zwolle naar Breda

Sport

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle treft in de achtste finales van de KNVB Beker opnieuw een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Op 18, 19 of 20 januari is NAC in Breda de tegenstander.

NAC kegelde FC Utrecht afgelopen week uit het bekertoernooi, waar PEC afrekende met MVV. De cijfers, 4-0, waren net als in de eerste ronde tegen De Graafschap (4-1) overtuigend. Die duels waren in het MAC3PArk stadion. PEC gaat nu voor het eerst in dit bekertoernooi ‘op verplaatsing’, zoals de Belgische verdediger Siemen Voet zou zeggen. PEC is opnieuw verzekerd van een uitwedstrijd mocht het de kwartfinales bereiken.

PEC speelde twee keer tegen NAC in de beker. In het seizoen 2000/2001 werd het 3-1 door drie doelpunten van Arjan Bosschaart. In 2005/2006 won NAC met 2-4.

De laatste keer dat PEC de kwartfinales bereikte was in het seizoen 2017/2018. 

Morgenavond (dinsdag) is de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De Zwolse hekkensluiter van de eredivisie neemt het in een lege Gelredome op tegen Vitesse, een bijzonder duel voor hoofdtrainer Dick Schreuder. Die was, dit seizoen nog, werkzaam als assistent-trainer in Arnhem.