Algemeen manager Jeroen van Leeuwen vertrekt aan eind van het seizoen bij PEC Zwolle.
Algemeen manager Jeroen van Leeuwen vertrekt aan eind van het seizoen bij PEC Zwolle. (Foto: Hans Smit)

Jeroen van Leeuwen wordt technisch directeur KNGU

Sport

PEC ZWOLLE - Jeroen van Leeuwen vertrekt na het seizoen bij PEC Zwolle en stapt over naar de KNGU, de Nederlandse turnbond. De operationeel manager werkte vier jaar voor de club. Bij de KNGU wordt Van Leeuwen benoemd tot technisch directeur.

Jeroen van Leeuwen: “Deze overstap voelt dubbel. Aan de ene kant vind ik het lastig om de club na het seizoen te verlaten, zeker nu op dit moment de afloop van deze jaargang nog niet bekend is. Aan de andere kant biedt de KNGU mij een fantastische kans. Bij de turnbond krijg ik de gelegenheid om drie van mijn interesses, breedtesport, talentontwikkeling en topsport, te combineren.”
“Zeker met de Olympische Spelen van 2024 in het vooruitzicht, biedt dit een prachtige, nieuwe uitdaging. Dat neemt niet weg dat het afscheid van PEC Zwolle veel met mij doet. Via deze weg wil ik alle supporters, sponsoren, collega’s en vrijwilligers dan ook bedanken voor vier enerverende jaren.”

Van Leeuwen wist in zijn periode de transitie naar hybride natuurgras, de realisatie van Clubhuis Regio Zwolle en verdere professionalisering van zijn portefeuilles te realiseren. Dat was ook de eerste reactie van Marcel Boudesteyn, algemeen directeur PEC Zwolle: “ik wil Jeroen bedanken voor zijn bijdrage aan de club in de afgelopen jaren. Met zijn vertrek verliezen we een gewaardeerd collega binnen onze organisatie. Vanzelfsprekend gaan we hem missen, maar tegelijkertijd vind ik het mooi dat bij deze club niet alleen spelers een serieuze stap in hun carrière kunnen zetten, maar ook collega’s binnen onze kantoororganisatie. Ik wil Jeroen namens iedereen bij PEC Zwolle veel succes wensen in het vervolg van zijn carrière.”

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18