Noah Dahlman hier met een masker, verlaat The Hammers.
Noah Dahlman hier met een masker, verlaat The Hammers. (Foto: archief Pedro Sluiter)

Noah Dahlman verlaat Landstede Hammers

Sport

BASKETBAL - Noah Dahlman vertrekt bij Landstede Hammers. De 33-jarige Amerikaan had nog een doorlopende verbintenis in Zwolle, maar verkast per direct naar het Japanse Gifu Swoops. “Wij gunnen Noah deze stap en werken dan ook mee aan de ontbinding van zijn contract”, stelt algemeen manager Aleksandar Todorov.

Dahlman kwam in de zomer van 2017 naar Zwolle, hij zou vervolgens vijf seizoenen in Zwolle blijven, waarin hij drie prijzen pakte: twee keer de Supercup en uiteraard het allereerste landskampioenschap in de clubhistorie. Na vijf jaar komt er nu een einde aan de tijd van Dahlman in Zwolle en met die periode vestigt hij een record. Nog nooit eerder speelde een Amerikaan zo lang voor Landstede Hammers. Dahlman beschikte in Zwolle nog over een contract voor een jaar, maar in goed onderling overleg is besloten om die verbintenis te verbreken. 

Todorov: “Het is voor Noah een mooie kans. Na alles wat hij voor onze club heeft betekend, willen wij hem die kans niet ontnemen. Natuurlijk balen we als een stekker dat Noah vertrekt, want we hadden samen graag verder gebouwd aan onder andere het driejarenplan. Maar we bedanken Noah voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem natuurlijk alle succes toe in Japan.”

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 20 uur geleden