Landstede Hammers
Landstede Hammers logo

Landstede Hammers versterkt zich met kleine pointguard

· leestijd 1 minuut Sport

BASKETBAL

De selectie van Landstede Basketbal voor komend seizoen is bijna rond. De Zwolse ploeg heeft zich versterkt met Naba Echols, een 24-jarige Amerikaan, waar in een eerder stadium de Roemeen Dragos Diculescu werd toegevoegd.

Echols, een pointguard, kwam afgelopen seizoen uit op het hoogste niveau in Kroatië voor KK Alkar Sinj. In 31 wedstrijden zette hij een gemiddeld aantal punten van 16.3 neer, terwijl hij ook nog goed was voor een gemiddelde van 4.6 assists per game en 2.4 rebounds per game. Tot tweemaal toe kwam hij in een wedstrijd tot een seizoensrecord van 31 punten. Echols moet het niet van zijn lengte hebben. Met zijn 1m80 is hij relatief klein voor een basketballer. 

Echols genoot zijn basketbalopleiding bij de Northern Michigan University. Hij speelde in totaal vier seizoenen voor die school en in zijn laatste jaar kwam hij tot een gemiddeld aantal punten van 19.5 per wedstrijd.  

Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers, is blij met de komst van de Amerikaanse point guard. “We waren nog op zoek naar een point guard en met Naba hebben we die gevonden. Hij is een snelle en behendige speler, die in Kroatië heeft laten zien hoe hij van waarde kan zijn.”

Negen spelers aan boord

Met de komst van Echols bestaat de selectie van Landstede Hammers nu uit negen spelers. Kevin Bleeker, Mike Schilder, Nigel van Oostrum, Bart van Schaik en Jerom Oude Aarninkhof beschikten over een doorlopende verbintenis, terwijl Noah Dahlman en Ralf de Pagter hun contracten verlengden. De Canadees Yasiin Joseph en de Amerikaanse topscorer Jhonathan Dunn keren in ieder geval niet terug. 

Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43
Afbeelding
Introductieavond Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland Nieuws Ingezonden 27 jan, 16:23