Xander Czaikowski is de nieuwe algemeen directeur van PEC Zwolle.
Xander Czaikowski is de nieuwe algemeen directeur van PEC Zwolle. Foto: PEC Zwolle Media

Xander Czaikowski nieuwe algemeen directeur PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE - Xander Czaikowski is de nieuwe algemeen directeur van PEC Zwolle. Czaikowski, geboren en opgegroeid in Zwolle, komt over van Talpa Network, waar hij als directeur verantwoordelijk was voor de digitale distributie van al Talpa’s audio- en videocontent. Samen met Marcel Boudesteyn (technisch directeur) gaat de 46-jarige Czaikowski de tweekoppige directie van PEC Zwolle vormen. Czaikowski start per 1 september in zijn nieuwe functie.

Czaikowski is verheugd met zijn aanstelling en kan naar eigen zeggen niet wachten om in zijn nieuwe functie voor PEC Zwolle aan de slag te gaan. “Ik ben letterlijk naast het stadion opgegroeid en blij dat ik het vertrouwen krijg van het Stichtingsbestuur om voor deze prachtige club te mogen werken. Mijn liefde voor voetbal en mijn bovenmatige interesse in de zakelijke kant van de voetbalwereld, komen in deze functie mooi samen.”

Marjon Roefs namens het Stichtingsbestuur: “Tijdens de gesprekken met Xander gaf hij blijk van verbindend leiderschap, een sterk commercieel inzicht en een heldere visie op nieuwe (digitale) ontwikkelingen van waaruit PEC Zwolle verder kan groeien en een nieuwe generatie aan zich kan binden. De club wil met een professionele organisatie sportief doorgroeien, financieel gezond worden en blijven en op innovatief vlak de nodige stappen zetten. We verwachten dat Xander de juiste persoon is die PEC Zwolle verder gaat brengen. Tot slot willen wij Arjan Jansen enorm bedanken voor zijn inzet in de afgelopen maanden als interim algemeen directeur.”