ZV 44 kijkt zeer succesvol terug op de Vrolijkheid Swim.
ZV 44 kijkt zeer succesvol terug op de Vrolijkheid Swim. (Foto: ZV 44)

ZV 44 kijkt terug op geslaagd zwemevent

ZWEMMEN - Zwembad de Vrolijkheid was zaterdag en zondag het toneel voor het jaarlijkse evenement de Vrolijkheid Swim. Een groots en succesvol tweedaags evenement waar zwemverenigingen uit heel Nederland op af komen. De Zwolse zwemvereniging. ZV 44 organiseerde dit toernooi voor de eerste keer in 2018.

Dit jaar deden in totaal 17 andere verenigingen uit heel Nederland mee, waarbij zaterdag ruim 180 zwemmers aan de start verschenen en zondag nog eens 140 zwemmers, in alle leeftijdsgroepen. Vanuit ZV 44 namen 57 zwemmers deel en werden 171 persoonlijke records gezwommen. Tevens werden meerdere limieten gezwommen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Die staan gepland voor november en december dit jaar.

Op zaterdag bestonden de finales uit 50 meter vlinderslag. Op zondag werd het evenement afgesloten met zeer spannende skins races 50 meter vrije slag. Dat is een afvalrace waarbij steeds de snelste zwemmers doorgaan naar de volgende ronde, die kort daarop met steeds minder zwemmers worden gezwommen. In de uiteindelijke finale van de race bleven de twee beste zwemmers over en werden de nummers 1 en 2 bepaald. Uiteindelijk gingen de zwemmers van ZV 44 met 14 gouden, 7 zilveren, 5 bronzen medailles en 9 bekers naar huis. Daardoor en door het verloop kijkt ZV 44 terug op een zeer succesvol, sportief en bovenal heel gezellig evenement.