Zaterdag en zondag, het NK Karate in Zwolle.
Zaterdag en zondag, het NK Karate in Zwolle. (Foto: Wim Mossel)

Zwolle maakt zich weer op voor NK Karate

Sport

KARATE - Het Landstede Sportcentrum in Zwolle wordt zaterdag 26 en zondag 27 november omgetoverd tot een prachtige karate-arena. Honderden karateka’s van 5 jaar tot en met de veteranen strijden om de felbegeerde winst op het Nederlands Kampioenschap Karate.

Het is de tweede keer dat het NK Karate wordt georganiseerd in het Landstede Sportcentrum. Vorig jaar golden er nog de nodige strenge coronamaatregelen, die dit jaar niet nodig zijn. Het NK is een belangrijk meetmoment voor de Europese en Wereldkampioenschappen karate in 2023. Vorig jaar waren er maar liefst 564 inschrijvingen van bijna 50 clubs uit Nederland. Ook de Zwolse karatevereniging Mossel-Boot doet mee met het Nederlands kampioenschap. Vorig jaar verschenen maar liefst negentien leden in de zaal.
Op zaterdag 26 november zijn de wedstrijden van het kata (schijngevecht) en het kumite (gevecht) vanaf 18 jaar. Zondag 27 november zijn de kumite wedstrijden tot 18 jaar. Er wordt gestreden in de categorieën U8, U10, U12, Cadetten, Junioren, U21, Senioren en Veteranen. Op beide dagen beginnen de eerste wedstrijden om 9.00 uur en is het toernooi rond 17.00 uur afgelopen.

Para Karate

Naast het NK Karate wordt op 26 november ook het NK Para Karate georganiseerd. Het NK Para Karate is voor karateka’s met een visuele of verstandelijke beperking en voor karateka’s in een handrolstoel.

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 mei, 17:08
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13