Iris Dijkhuis (witte cap) gaat namens Swol 1894 vol voor de bal.
Iris Dijkhuis (witte cap) gaat namens Swol 1894 vol voor de bal. Foto: Pedro Sluiter

Blik waterpolosters SWOL 1894 kan op competitie

· leestijd 1 minuut Sport

WATERPOLO - Vorig jaar verloren de waterpolosters van SWOL 1894 de bekerfinale om de ManMeer! Cup. Dit jaar komt er geen revanche en zit een finaleplaats er ook niet in. Zaterdag verloor Dames 1 in De Vrolijkheid de halve finale tegen UZSC 3 uit Utrecht met 7-10. Aanvoerster Annemarie Worst heeft de balen ervan. “Er had meer ingezeten.”

(door Erik Riemens)

Wie niet beter weet, denkt dat een wedstrijd tussen de Zwolse waterpolosters die al jaren in de subtop van de eerste divisie spelen tegen een derde team, een klinkende zege moet opleveren voor SWOL 1894.
“Bij UZSC is het derde een team met wat oud-internationals die niet meer drie keer in de week actief willen zijn, maar nog wel willen trainen en competitie spelen. Ze hebben heel veel ervaring en dat verdwijnt ook niet. Ze schakelden eerder hun tweede team uit en waren de vorige ronde te sterk voor Brandenburg, de huidige koploper in onze klasse”, legt Worst uit.

Slimmer en beter

“We kwamen op een gegeven moment met 2-5 achter. Toch wisten we terug te komen tot 6-6. Soms maakten wij net de verkeerde keuzes, waar zij dan van profiteerden, omdat ze in die situaties net wat slimmer en beter waren. Echt, we hadden er na afloop goed de balen van, want we zijn er vol voor gegaan.” Door dit bekerresultaat kan de focus weer helemaal op de competitie. SWOL 1894 heeft nog acht duels te gaan en staat ‘slechts’ gedeeld zevende in de eerste divisie
“Aan het begin van het seizoen wisten we dat we doelvrouw Zoë (Kooijmans, red.) moesten missen vanwege een blessure, dus hebben we onze ambities wat bijgesteld. Nu hebben we de stijgende lijn weer te pakken. De laatste vijf wedstrijden wisten we te winnen. We hadden ingezet op een top drie positie, nu wordt dat hopelijk een plek bij de beste vijf, maar het is zeker geen verloren seizoen”, concludeert Worst, die ook alvast vooruitkijkt naar volgend seizoen.

“Het zou mooi zijn als we een wat grotere selectie krijgen. Dit jaar gingen er vier speelsters weg en kwamen er drie nieuwe bij. Wij hebben er nu tien, terwijl je het allerliefst een selectie wil van elf met twee speelsters die je kunt gebruiken als je blessures hebt. Wie gaat er weg, wie blijft? Daar gaan we deze week met zijn allen eens rustig overpraten.”

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden