Orde reikt Zwolse Blauwe Bal uit

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Aan de voet van de Peperbus wordt op Carnavalsmaandag 7 maart  om 15.11 uur de eerste Zwolse Blauwe Bal uitgereikt door de Ordo Zwollis Balatrones (OZB), oftewel de Orde van de Zwolse Ballen.

Deze Zwolse orde bestaat uit de `geestelijken´ Jan Cees van Hasselt, John Berends, Jaap Hagedoorn, Peter Pot en Gerard van Dooremolen, allen oud-wethouders van de gemeente Zwolle.

Alle carnavalsvierders zijn op 7 maart om 15.11 uur van harte welkom bij de uitreiking. Tevens worden alle genomineerden uitgenodigd. Dit jaar zal mgr. Jacobus Hagedoorn, kardinaal van Assendorp, namens genoemd `clericaal college´ de Zwolse Blauwe Bal overhandigen aan de gelukkige winnaar en daarbij een toespraak van precies 11 minuten houden. De prijs betreft een speciaal voor de OZB met de hand gemaakte creatuur, die vergezeld zal gaan van een oorkonde.

De OZB zal vanaf 2011 jaarlijks op Carnavalsmaandag de Zwolse Blauwe Bal uitreiken. Deze speciale onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of organisatie uit Zwolle die in het voorafgaande jaar op bijzondere wijze in Zwolle heeft bijgedragen aan een sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie op kasteel `De Essenburgh´ te Hierden, enkele weken voor Carnaval, bepalen de OZB-leden wie van de genomineerden de prijs ontvangt.Leden van de OZB zijn:

paus Johannes CXXX OZB
mgr. Cornelis Berends OZB, hulpbisschop van de OLV-basiliek
mgr. Jacobus Hagedoorn OZB, kardinaal van Assendorp
mgr. Petrus Pot OZB, de Groene bisschop
mgr. Gerardus van Dooremolen OZB, bisschop van Schwartzwald


Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 28 mei, 15:08
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48