Afbeelding
Tennekes

Kavóca verzorgt Adventsconcert in de Buitenkerk

Partnerbijdrages

Het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca verzorgt al 22 jaar op zaterdagavond vóór de eerste Adventszondag haar Adventsconcert in de Buitenkerk. Dit jaar is het concert op zaterdag 2 december om 20.00 uur.

De kerk gaat om 19.00 uur open. Er is een instrumentaal voorprogramma. Vooraf zijn koffie en thee verkrijgbaar. Het concert kent geen pauze. Het thema is dit jaar 'Lux Mundi', ‘Light of the world’.

Bezoekers horen werken van Rachmaninov, di Lasso, Graun, Bach en Händel naast een selectie van Christmas Carols voor koor en orkest van eigentijdse componisten als Leddington Wright, Rizza, Jenkins, Whitacre en Rutter. Aangezien 2017 het herdenkingsjaar is van vijfhonderd jaar Reformatie, zijn er hier en daar verbindende (lied)teksten van Maarten Luther. De gekozen afwisseling in muziekstijlen staat symbool voor ‘Advent en Kerst is er voor iedereen!’.

Op deze avond zijn er Nederlandse lezingen van Gert Mink. Sfeermakelaar Arjan Vahl verzorgt het licht. Solisten zijn onder meer Yvonne Boerdam (sopraan), Lucie Tromp (mezzo) en Chris Postuma (tenor). Een samengesteld orkest, bestaande uit Jan Broekhuis (vleugel), Jurjan Lipke (orgel), verleent medewerking aan het concert. Dirigente is Luthine Postuma.

De voorverkoop verloopt via evangelische boekhandel ‘De Rank’ en Read Shop Bos. Zie voor meer informatie www.kavoca.com.