Afbeelding

Venezuela zegt dat mensen moeten stoppen met minen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Zoal je waarschijnlijk wel weet draait Venezuela al een tijdje niet echt goed. Het land heeft te maken met enorm veel armoede door het beleid van de regering. Dit heeft gezorgd voor een enorm inflatie van de nationale munt, hierdoor is het voor mensen lastig om rond te komen. Sommige mensen proberen om wat extra geld te verdienen door Bitcoin te minen. Hier wil de regering echter een stop achter zetten. Wat is er precies aan de hand? En is dit van invloed op jouw beleggingen bij Bitcoin Trader? Om hier achter te komen is het handig om snel verder te lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

De verklaring van de Venezolaanse regering

Laten we eerst eens kijken naar wat er precies aan de hand is. De Venezolaanse regering staat op het punt om crypto-mijnbouw in door de overheid verstrekte woningen te verbieden. Dit hebben zij bekend gemaakt middels een officiële aankondiging. De aankondiging werd gedaan in een video die getweet werd door het staatstelevisiestation VTV Canal 8. In de video verklaarde Ildemaro Villarroel, de minister van Huisvesting, dat de centrale regering een edict had uitgevaardigd dat de installatie van apparatuur die in staat is om bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te minen in door de staat geleverde woningen verbiedt.

De minister zei dat de maatregel werd genomen in het kader van een campagne ter bevordering van een verstandig en conservatief gebruik van elektriciteit. Hij zei het volgende: "De installatie van crypto mijnbouwmachines is nu verboden volgens het [geamendeerde] Great Mission Housing Venezuela huisvestingsplan." Villarroel voegde eraan toe dat de beslissing was genomen in samenwerking met het Ministerie van Elektrische Energie. Hij sprak over de "schadelijke gevolgen" die crypto-mijnbouw heeft gehad "voor de vraag naar elektriciteit en het verbruik in stedelijke ontwikkelingen". Villarroel zegt dus dat crypto-mijnbouwactiviteiten de distributie van de stroomvoorziening in elke buurt plat kunnen leggen. Maar critici van de maatregel laten via sociale media weten dat Venezuela nalatig was in het verbeteren van de lokale elektriciteitsvoorziening.

Het huisvestingsplan van Hugo Chávez en crypto

Het huisvestingsplan van Great Mission Housing Venezuela werd in 2011 door de regering Hugo Chávez geïntroduceerd. Het was opgezet om gezinnen die in slechte omstandigheden leven een plekje te geven. Dit plan staat dus op gespannen voer met crypto, aldus de regering. Echter behoort het land behoort tot de top 10 van elektriciteitsverbruikers in de wereld voor crypto-mijnbouw. Dit blijkt uit gegevens die zijn verzameld door de Universiteit van Cambridge.

Onlangs heeft de Boliviaanse Nationale Garde van Puerto Ordaz 315 Bitcoin (BTC) mijnbouwmachines van Bitmain in beslag genomen. De eigenaars van de spullen kregen te horen dat ze niet over de nodige vergunningen beschikken om de machines te bezitten en te bedienen. Dit laat wel zien dat de overheid echt flink bezig is om cryptocurrencies aanzienlijk minder populair te maken in dit land. Nu is het maar te hopen dat ze hulpprogramma's voor het verhandelen van Bitcoins niet zullen verbieden.

Crypto als middel tegen inflatie

Het ziet er dus niet bepaald rooskleurig uit voor Venezuela. Dit is echt ontzettend jammer, cryptocurrency zou namelijk de inflatie in dit land op een eenvoudige wijze tegen kunnen gaan. Door de techniek op de juiste manier te gebruiken zouden ze in staat zijn om de inflatie eenvoudig tot een halt te roepen. Het is natuurlijk de vraag hoe ze er in de toekomst naar zullen kijken. overigens maakt dit voor je beleggingen niet echt heel veel uit.

We zien namelijk dat er genoeg landen zijn die wel positief zijn over cryptocurrency en de techniek achter Bitcoin. Zolang er meer landen positief zijn tegenover de munt zal ook de koers aanzienlijk gaan toenemen over de komende maanden. Het is dus zeker geen verkeerd idee om nog gebruik te maken van de lage koersen van dit moment!

Wil je meer luisteren naar verhalen over cryptocurrency? Luister zeker naar deze podcast.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35