Afbeelding

Man ernstig gewond bij vervaardiging vuurwerk

112

ZWOLLE-ZUID - Een 56-jarige bewoner van de Kolbleikolk is maandagavond ernstig gewond geraakt bij vervaardiging van vuurwerk in zijn woning, waarbij een ontploffing en brand ontstond. De man is met ernstige verwondingen aan zijn gezicht en handen eerst naar ziekenhuis Isala en later naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

De brandweer bluste de brand en op haar advies werd, na de vondst van chemicaliën en onderdelen/grondstoffen voor de vervaardiging van vuurwerk, besloten de beide naastgelegen woningen uit veiligheidsoverwegingen te ontruimen. De straat werd afgezet en de hulpdiensten brandweer, ambulancevervoer en politie waren voorbereid op eventuele calamiteiten.

Omdat onduidelijk was in welke mate sprake was van gevaar voor de omgeving werd de expertise van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Er bleek geen sprake te zijn van de aanwezigheid van explosieve stoffen, maar de combinatie van stoffen en de foute behandeling daarvan heeft volgens de politie vermoedelijk tot een explosie en de brand geleid. De politie stelt naar het ontstaan van het incident en tegen het slachtoffer een nader onderzoek in.