Sleedoornpage
Sleedoornpage Foto: Kars Veling

De Vlinderstichting komt met lezing over vlinders (gratis) naar Zwolle én we gaan ze buiten tellen!

Agenda Ingezonden

Midden in de winter zijn er maar weinig vlinders te zien. Een viertal zit in winterslaap ergens in de planten of bij u op zolder. De andere zijn nu ei, rups of pop en ook die zijn verscholen en vind je maar moeilijk. Een uitzondering is de sleedoornpage, die juist in de winter, als eitje, kan worden gevonden. De vlinder zelf, die in juli en augustus vliegt, leeft verborgen en krijg je niet vaak te zien. Kom op zondag 22 januari naar de lezing van Kars Veling (De Vlinderstichting). Hier krijgt u meer te horen over vlinders in de winter en ook over de sleedoornpage en hoe je de eitjes ervan kunt vinden. Aansluitend gaan we in groepjes het Schellerpark in Zwolle afstruinen op zoek naar deze sleedoornpage eitjes. Blijft u na de lezing liever binnen? De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst is aanwezig om te laten zien hoe je prachtige vlinders en libellen kunt knippen uit een stuk papier. 

We starten om 10:00 uur met koffie/thee een welkomstwoord en de lezing. 

Locatie: Wijkboerderij Schellerhoeve, Schellerpark 101, Zwolle (Let op: beperkte parkeergelegenheid! Kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het OV). Meer informatie en aanmelden via: www.vlinderstichting.nl/40jaar

40 jaar De Vlinderstichting: “In vlindervlucht door Nederland!” Van januari tot en met december gaan we alle twaalf provincies af. Iedere maand één provincie, waarmee we een vlinderslinger door het land maken. Per provincie kunt u deelnemen aan een activiteit of lezing en brengen we een project onder de aandacht dat bijdraagt aan de bescherming van vlinders en libellen. Komt u ook?