Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar De Vries viert briljanten huwelijksfeest

Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar De Vries-van Loo vierde op dinsdag 19 mei haar 65-jarig huwelijksfeest. De persoonlijke felicitaties waren er van loco-burgemeester René de Heer. Folkert (Fokko) de Vries is geboren op 2 april 1926 in Groningen, Lien van Loo op 12 april 1923 in Middelburg.

Fokko de Vries ontmoette zijn vrouwe in 1949/1950 na vijf jaar militaire dienst, één jaar in Engeland (1946) en vier jaren in Nederlands Indië als oorlogsvrijwilliger. Lien van Loo haalde haar diploma voor de Handelsschool in juni 1940, dus circa een maand na het bombardement op Middelburg op 17 mei 1940. Later studeerde en werkte ze in Den Haag waar ze vriendin was met de zus Fokko de Vries.

De twee trouwden in Middelburg en gingen wonen in Groningen. Later verhuisden ze achtereenvolgens naar Assen, Zwolle, Kampen en weer naar Zwolle. Het echtpaar De Vries kreeg vier zonen. Inmiddels zijn er tien kleinkinderen. Ze waren met hun zoons veel op verschillende voetbalvelden te vinden in verschillende functies. Lien van Loo behaalde speciaal hiervoor het EHBO-diploma.

Het gezin bracht vakanties vanaf het begin vaak in Zoutelande aan zee door. Water trok altijd en dus kochten ze een kajuitboot, waarop ze veel reizen hebben gemaakt.

Met hun 92 en 89-jarige leeftijd wordt de fysieke gesteldheid van de echtelieden wat minder, maar ze zijn nog zeer helder van geest.