Pedro Sluiter

Echtpaar Van Olst-Bredewold viert briljanten huwelijksfeest

Algemeen

ZWOLLE ? Het echtpaar Van Olst-Bredewold vierde maandag 27 april haar 65-jarig huwelijksfeest. Wethouder Filip van As kwam op bezoek om het paar te feliciteren.

Johanna Bredewold is geboren op 24 juni 1926 in Zwolle en Willem van Olst zag voor het eerst het levenslicht op 24 november 1925 in Zwollerkerspel. Ze hebben elkaar ontmoet in de Diezerstraat na de bevrijding in 1945, hebben zich op 8 september 1946 verloofd en zijn vervolgens op 27 april 1950 in Zwolle getrouwd. Het echtpaar heeft twee dochters, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Willem van Olst is van maart 1946 tot 1950 in militaire dienst geweest en heeft de opleiding tot telegrafist gevolgd in de verbindingsdienst. Van oktober 1946 tot december 1949 is hij in Indië gelegerd geweest en was berichtenmonteur, staf derde brigade en 7e divisie. Hij heeft vervolgens van 1945 tot 1979 gewerkt als technisch ambtenaar bij de toenmalige IJsselcentrale. In 1979 heeft hij een hartoperatie ondergaan in Houston. Zijn hobby's waren de sporten, tennis, zeilen, zwemmen en schaatsen.

Johanna Van Olst-Bredewold heeft altijd voor de kinderen gezorgd en  had geen speciale hobby's.

Het gezin van Olst heeft gewoond aan de St. Michaelstraat, de Schellerweg, de Jan van Riebeekstraat, de Buxtehudestraat en de Rijnlaan in Zwolle. De gezondheid van de echtelieden is matig.

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden