Opening moestuin Florens Radewijnsschool
Opening moestuin Florens Radewijnsschool brugmedia.nl

Opening moestuin Florens Radewijnsschool

· leestijd 1 minuut Algemeen

Opening moestuin Florens Radewijnsschool

Kinderen leren hoe hun eten groeit en hoe ze met de natuur moeten omgaan

Op de Florens Radewijnsschool in Windesheim hebben kinderen, ouders, en docenten binnen vier weken een flinke moestuin naast de school aangelegd. Vrijdagochtend 17 april om 11.00 uur wordt deze feestelijk geopend. Met het ?werken' in de schoolmoestuin leren de kinderen hoe hun eten groeit en hoe ze met de natuur moeten omgaan. Daarnaast is de moestuin een goede manier om ook andere dorpsgenoten bij de school te betrekken. Het idee is om de moestuin een ware ontmoetingsplek te laten worden voor jong en oud. De gemeente Zwolle beloont dit initiatief met 1.000 euro uit ?Premie op actie'.

De brede school aan de rand van Zwolle speelde al langer met de gedachte om een moestuin te beginnen. De kinderen zijn al veel buiten en krijgen vele lessen in de natuur, maar een moestuin ontbrak. Dit jaar kreeg het dan vorm. Met behulp van inwoners uit Windesheim en Herxen en vele ouders werd de grond omgespit, bemest en velden aangelegd.

Speurtocht door de Welkoop in Heino
De kinderen uit groep 1 en 2 en het kinderdagverblijf van Doomijn zorgden zelf voor gereedschap, zaden en overalls. Ze kregen boodschappenlijstjes met foto's van materialen. Alle tuinspullen konden ze opzoeken bij de Welkoop in Heino. Het was een ware speurtocht (met ranja toe).

Bijenlint
In de moestuin is er ook volop plaats voor de bij. De Florens Radewijnsschool doet mee met de Groene Loper Zwolle, een initiatief van verschillende organisaties en vrijwilligers die de biodiversiteit van Zwolle willen vergroten. Op verschillende locaties in Zwolle worden bloemen gezaaid waarvan de bijen kunnen eten. Ook in Windesheim.

Feestelijke opening met heggenschaar
Vrijdagochtend wordt de tuin feestelijk geopend door de oudste en jongste leerling van de Florens Radewijns school. Ook wijkbeheerder Wim Mensink van de gemeente Zwolle is daarbij aanwezig. Na de opening gaan de eerste zaadjes in de grond. Uiteraard is er in deze moestuin ook plek voor al die moestuintjes van Albert Heijn die verpoot moeten worden.

Uitnodiging
U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke opening van de moestuin aanwezig te zijn. Openbare basisschool Florens Radewijns, Geert Grooteweg 23, 8015 PM Zwolle (Windesheim).

Ook kunt u nog meer informatie vinden over de totstandkoming van de moestuin op https://twitter.com/radewijns
De Florens Radewijnsschool is een nevenvestiging van de openbare basisschool De Marshof. Beide scholen maken onderdeel uit van Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Contact:
Florens Radewijnsschool
Chiel de Lobie
Locatieleider OBS Florens Radewijnsschool

Geert Grooteweg 23-25
8015 PM Windesheim
0529-497305
c.delobie@ooz.nl

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden