Afbeelding
Pedro Sluiter Foto

Elf chauffeurs Syntus vieren zilveren jubileum

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends) WESTENHOLTE - Groot feest in de kantine van Syntus aan de Hoekerweg in Westenholte vrijdagavond. Elf chauffeurs die dit jaar hun zilveren jubileum vieren, werden in het zonnetje gezet. Met als traktie een grote taart voor honderd personen van Bakkerij de Verwennerij. ?Het komt niet vaak voor dat we in één jaar zoveel jubilarissen hebben?, vertelt Wilco van Eikenhorst, voorzitter van de personeelsvereniging.

Reden voor de vervoersmaatschappij om voor het eerst alle jubilea ineens te vieren. En zo werden Connie Speldekamp-Vis uit Wapenveld, Paul Vulkers uit Zwolle, Eugene Gerner uit Zwolle, Helmich Lubberts uit Genemuiden, Ivo Heemskerk uit Nunspeet, Wim van de Hoek uit Zwolle, Eef Bosman uit Zwolle, Frank van Es uit Zwartsluis, Johan Gaal uit Meppel, Micky Raharing uit Zwolle en Tjittie Dijkstra uit Zwolle in het zonnetje gezet. ?De collega's zijn veelal bij andere bedrijven in dienst gekomen, als de VAD, Midnet en Connexxion?, legt de voorzitter uit. ?Hun dienstverband loopt dan echter gewoon door. Ze zijn nu dicht op elkaar 25 jaar in dienst, sommigen zelfs nog net niet, maar desondanks maken we er toch één groot feest van.? Na een officieel woord van de directie kregen de chauffeurs hun speldje. Vervolgens werd de taart binnengebracht. Van Eikenhorst: ?We wilden eerst bij een ?gewone' bakkerij bestellen, maar vonden het bij nader inzien toch beter om naar de plaatselijke middenstand te gaan. De Verwennerij is dichtbij en bijzonder, omdat er mensen met een beperking werken. We vonden het leuker om hen die uitdaging van zo'n grote taart te gunnen. Volgens mij is het ook de eerste keer dat ze een taart van dit formaat hebben gemaakt.?

?Klopt?, bevestigt bakker-begeleider Dinand ter Haar. ?We kregen het verzoek en overleggen dan met onze cliënten, die meteen enthousiast waren om de taart te maken.? Waar ze in de regel taarten van 20 bij 20 of 25 bij 25 centimeter maken, moest er voor Syntus één komen van 60 bij 80 centimeter. ?Een hele grote slagroomtaart met lekkere vruchten met een foto erop van eetbaar papier. Vinden ze hartstikke leuk om te maken?, aldus Ter Haar. Bij Bakkerij de Verwennerij werken zo'n achttien cliënten die bij hun werk hulp krijgen van tien begeleiders.