Afbeelding

Vrijspraken in zaak rond schietpartij Caspar Fagelstraat

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? Onduidelijk blijft wie er op de laatste dag van 2013 in de Caspar Fagelstraat heeft geschoten. Een drietal mannen is vrijgesproken voor dit feit. Twee mannen kregen wel celstraffen voor bezit van harddrugs.

Na een ruzie stapte een man uit een auto en begon met een pistool in de lucht te schieten. Niemand raakte gewond. De 22-jarige V.F. zou volgens het Openbaar Ministerie de schutter zijn geweest. Tegen hem was een jaar cel geëist. De rechtbank sprak de man echter vrij. Na de ruzie reden twee auto's weg uit de straat. In een ervan, een Volkswagen Scirocco, werd harddrugs aangetroffen. De broers A.M. (20) en I.M. (21) uit Zwolle zouden deze drugs in bezit gehad hebben. A.M. kreeg 4 maanden cel ook omdat hij een wapen in bezit had, I.M. kreeg 2 maanden mede vanwege een mishandeling.

De mannen worden ook in verband gebracht met de explosie bij pizzeria Da Vinci op 3 maart vorig jaar. Die ochtend knalde rond kwart voor zes door een ontploffing de hele voorgevel uit het restaurant in het centrum van Zwolle. Daarna ontstond een hevige brand. Tien bewoners van appartementen moesten tijdelijk elders wonen. Dit onderzoek is nog niet afgerond.