Uitbaters Horecapaviljoen Wezenlanden willen voor Kerst de deuren openen
Uitbaters Horecapaviljoen Wezenlanden willen voor Kerst de deuren openen brugmedia.nl

Uitbaters Horecapaviljoen Wezenlanden willen voor Kerst de deuren openen

· leestijd 2 minuten Algemeen

WIPSTRIK - Romy Vrolijken en Romano Meijer, de toekomstige uitbaters van het horecapaviljoen in Park de Wezenlanden, hebben woensdag in wijkcentrum Bestevaer de maquette van het nieuwe pand gepresenteerd.

Zo'n honderd buurtbewoners bezochten de inloopbijeenkomst. ?Boven verwachting?, volgens Vrolijken, die op veertig à vijftig mensen had gerekend. Volgens haar waren de mensen erg positief en waren ze vooral nieuwsgierig wat er nou precies in het park wordt gebouwd. ?Een dagzaak voor iedereen die het park bezoekt?, legt Vrolijken uit. ?We gaan straks om negen of tien uur open en serveren een kop koffie, later een lunch en ?s avonds diner. We hanteren een betaalbare en alledaagse vier seizoenenkaart met een Spaanse twist, aangezien mijn partner Romano, die in de keuken staat, van Spaanse origine is. Het park is er voor iedereen en zo willen wij ons ook als bedrijf profileren.?

Terras

De sluitingstijd staat nog niet vast, maar het terras sluit om 23.00 uur. ?Zo houden we rekening met de omwonenden?, aldus Vrolijken. Zowel de binnenruimte als het terras bieden ieder plaats aan maximaal 180 gasten. Het is niet de bedoeling van de uitbaters daarmee te starten. ?In het begin rekenen we met het restaurant op maximaal tachtig à honderd gasten?, zegt Vrolijken. Angst voor geluidsoverlast hoeft de buurt volgens Vrolijken niet te hebben. ?Ik verwacht dat dat meevalt. In het restaurant hebben we achtergrondmuziek. We komen natuurlijk nooit over de decibellen van bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival heen. En feesten en grote partijen vormen voor ons niet de hoofdmoot. We richten ons vooral op de bezoekers van het park. Als je ziet hoeveel mensen er elke dag lopen. Als van hen de helft eens bij ons binnenloopt... Onze gasten zijn de mensen die even uit de stad willen en betaalbaar willen eten.? Parkeren moeten de bezoekers van het paviljoen bij het Provinciehuis. Daarover zijn afspraken gemaakt. Vrolijken: ?Als mensen bij ons bespreken, verwijzen we ze daar naartoe. Daar kunnen ze dan gratis parkeren. Als we dat goed vermelden, lijkt me dat dat geen problemen in de wijken gaat opleveren.?

Bevrijdingsfestival

Het horecapaviljoen, waarvan de naam nog niet bekend wordt gemaakt, ligt middenin het park dat eenmaal per jaar, inclusief op- en afbouw bijna een week, volledig in beslag wordt genomen door het Bevrijdingsfestival. Over hoe dat samen moet gaan, is Vrolijken in gesprek met organisator Niek van der Sprong. ?We zijn natuurlijk niet van plan een week dicht te gaan, dus daarvoor zoeken we samen naar een oplossing.? De bouwaanvraag is inmiddels ingediend. Als alles volgens planning verloopt, opent het paviljoen voor de kerst haar deuren. Het is het eerste eigen horecabedrijf voor Vrolijken, dochter van Jeroen Vrolijken eigenaar van Coelenhage in Wezep. Samen met haar partner Romano heeft ze ervaring opgedaan in het bedrijf van haar vader en bij de Librije.

Reacties

De reacties van de bezoekers van de informatie-avond waren erg divers. ?Ik was blij toen ik hoorde dat het niet doorging?, reageert een bezoeker uit de Ten Oeverstraat. ?Maar het paviljoen komt er toch. Gelukkig wordt het gebouw niet zo hoog. Ik ga ervan uit dat ze het moeten hebben van feesten en partijen en dat levert volgens  mij toch geluids- en parkeeroverlast op. Er gebeurt al zoveel in het park met al die festivals. Op 5 mei ga ik altijd weg. Het is toch gewoon aangelegd als park?? Een bewoonster uit de Van Cuylenburchstraat zegt wel te houden van ?een beetje leven in de brouwerij'. ?Het park leeft; er gebeurt dag en nacht van alles. Vorig jaar had ik logés en hebben we vanaf het balkon mooi zitten kijken. Het meeste last heb ik vaak van het gepiep van de auto's die bij het afbreken van festivals in de nacht achteruit rijden.?