Afbeelding

Paasmarkt op Doepark de Nooterhof

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op Doepark de Nooterhof was afgelopen weekend de Paasmarkt, georganiseerd door St. Kinderhulp  Beregszász (Oekraïne).  St. kinderhulp Beregszász bestaat dit jaar vijftien jaar. Er is een speciaal boekje uitgebracht. Dat werd zaterdag overhandigd aan twee mensen van Europa Kinderhulp Overijssel, te weten Henny Alberts en Anneke Sierink. Zij zorgen elk jaar dat er voldoende gastouders zijn, dat de papieren in orde worden gemaakt en ze gaan met de bus mee naar de Oekraïne om de kinderen op te halen en brengen ze ook weer terug.

Zij komen daarbij volgens de stichting veel obstakels tegen. "Soms is het een week voordat de kinderen komen, nog niet rond. De overheid daar werkt niet altijd mee. Soms zijn de paspoorten op en duurt het heel lang voordat er weer nieuwe paspoorten zijn. Soms vind men dat de kinderen onderweg moeten overnachten en dat moet er eerst weer uitgebreid worden gepraat. Maar het is altijd nog weer gelukt. We hopen dan ook, dat er nog vele jaren zullen volgen. Uit de verhalen die in het boekje staan, blijkt wel hoe belangrijk het is voor de kinderen."

Op de regenachtige dag kwam er volgens de stichting desondanks nog een mooi bedrag binnen. De kinderen hebben weer paaseitjes gezocht en natuurlijk werd het zilveren en het gouden ei gevonden.

De prijswinnaars zijn: Tiemen Schouwstra, Glenn Couradie, Finn Koopman, Step Kramer, Jesper van het Klooster, Jet Aalbers en Annet Schuurman. De prijzen die zij gewonnen hebben bestonden uit vrijkaartjes van DjamboKids, Speeltuin Madrid, Zwembad de Vrolijkheid, Zwolse Theaters, Museum de Oude Aarde. "Het was een hele geslaagde dag. De kinderen hebben zich prima vermaakt", aldus de stichting.