Pedro Sluiter

Echtpaar Wieltink viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - Jo Wieltink en Tonny ter Beek vieren vandaag, maandag 16 februari, hun 65-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Henk Jan Meijer is zondag al bij hen op bezoek geweest. Tonny ter Beek (87 jaar, geboren in Twello ) en Jo Wieltink (88 jaar, Deventer) leerden elkaar kennen tijdens de oorlogsjaren, bij de VCJC,  Vrijzinnig Christelijke Jeugd Centrale en op de  ULO-school in Deventer. Na een drietal jaren werd kennisgemaakt met de wederzijdse ouders. Bij het bombardement op de IJsselbrug in Deventer van 26-11-1944 is Jo zijn ouders verloren en is hij liefdevol opgenomen in het gezin van Tonny.  Op 16 februari 1950 zijn zij getrouwd in Deventer.

Jo heeft ruim 41 jaar in verschillende functies bij de PTT Post gewerkt (20 jaar in Deventer en 21 jaar in Zwolle).  Tonny heeft slechts vijf jaar gewerkt, want als je ging trouwen dan werd je ontslagen. Daarna heeft ze voor het huis en het gezin gezorgd. In 1967 zijn ze in Zwolle komen wonen. Elf jaar in de Buxtehudestraat, 23 jaar in de Maaslaan, elf jaar in de Wiecherlinckstraat en sinds 2013 wonen ze in Fermate. Het briljanten paar heeft vier kinderen en acht kleinkinderen.

Het echtpaar is jarenlang bijzonder actief geweest in het verenigingsleven. Tonny als secretaresse bij de EHBO, participatie op de diverse scholen van de kinderen, wedstrijdsecretaresse jeugdatletiek bij av PEC 1910 en samen met Jo dertien jaar jurylid bij PEC. Jo heeft ruim veertig jaar diverse baantjes in de tafeltenniswereld gehad zowel in Deventer, Zwolle, regionaal IJsselstreek en landelijk. Diverse onderscheidingen waren hiervan zijn beloning.

Sinds de pensionering van Jo in 1987 heeft het echtpaar ruim twintig jaar per fiets en caravan alle provincies van Nederland bezocht. Dit was voor hen'een Gouden Tijd'. De gezondheidsproblemen van Jo begonnen in 2006. In oktober 2010 werd Jo getroffen door hart-en herseninfarct en hebben ze veel vrijheid moeten inleveren!  Ook bij Tonny zijn de tekenen der tijden zichtbaar maar samen houden ze zich nog kranig staande en kan Tonny  nog goed voor haar man zorgen.