Afbeelding

Man reed 'door blackout' broer aan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? Hij zou graag zijn aangereden broer wil zien. Maar die wil niets te maken hebben met de man die verdacht wordt hem aangereden te hebben, zei de officier van justitie donderdag in de rechtbank in Zwolle.

De 40-jarige H.P. wordt ervan verdacht op 28 juni in Zwolle met zijn Mercedes zijn broer in diens auto bewust te hebben aangereden. Het Openbaar Ministerie heeft het geval omschreven als een poging doodslag. Aan dat voorval zou een ruzie voorafgegaan zijn. P. kan zich niets meer van het voorval herinneren, zei zijn raadsvrouw. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn been. Tot voor kort werd nog overwogen het te amputeren. Hoe zijn gezondheid nu is, werd niet helemaal duidelijk tijdens de zitting. Op verzoek van de raadsvrouw is de rechtszaak donderdag aangehouden. Ze wilde onder meer dat buschauffeurs die vlakbij het ongeval stonden, gehoord worden door de onderzoeksrechter. Voor haar van belang is of ze iets kunnen zeggen over het feit dat haar cliënt moedwillig op diens broer zou zijn ingereden. ?Het was donker, het regende. Wat hebben ze nou precies gezien?? Een getuige zag dat de grijze Mercedes van P. inreed tegen het midden van de wagen van het slachtoffer. Volgens de raadsvrouw klopte dit niet: de wagens botsten schuin tegen elkaar. Volgens haar is momenteel niet uit te sluiten dat P. per ongeluk tegen zijn broer aan reed. P. zou direct na het ongeval tegen een getuige hebben gezegd dat hij de controle over zijn stuur zou zijn kwijtgeraakt. Nu kan hij zich dat niet meer herinneren.

Ook wilde de raadsvrouw dat het contactverbod dat haar cliënt is opgelegd, van tafel gaat. P. wil dolgraag zijn broer weer zien. ?Het is mijn broertje, hij heeft me nodig?, zei hij. De officier van justitie heeft recent nog met het slachtoffer gesproken. ?Hij wil absoluut niets te maken hebben met zijn broer. Hij is blij met het contactverbod.? Na beraad werd dit verzoek door de rechtbank afgewezen. Wel zullen de getuigen gehoord worden. De zaak wordt later dit jaar vermoedelijk wel inhoudelijk behandeld.