Afbeelding

Voorwaardelijke cel en werkstraf voor straatroof in Azaleapark

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? De twintigjarige W.L. uit Wezep is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een straatroof in het Azaleapark in de wijk Assendorp.  De rechtbank legde hem een voorwaardelijke jeugdgevangenisstraf op van drie maanden voorwaardelijk, reclasseringstoezicht en een werkstraf van 150 uur.

De Wezepenaar was op een avond in oktober vorig jaar met drie kornuiten aan het ?chillen' in het park. Het viertal passeerde tot drie keer toe een andere groep jongeren. Eerst vroeg het viertal hoe laat het was, vervolgens waar de coffeeshop te vinden was en de derde keer was het raak. De groep van vier sloot de andere jongeren in. Een van de slachtoffers werd bij de keel gegrepen en tegen een schutting gedrukt. Mede onder de dreiging van een boksbeugel stonden twee omsingelde jongens hun mobiele telefoons af.

L. zou slechts een meeloper zijn geweest, die wel eens wat klusjes voor de anderen opknapte, zoals softdrugs ophalen. Hij wist niets van plannen voor een beroving en zou zich afzijdig hebben gehouden. Toch oordeelt de rechtbank dat hij wel een van degenen is geweest die de slachtoffers hebben ingesloten.