Afbeelding

Festival of nine Lessons and Carols

Algemeen

BINNENSTAD - Traditiegetrouw vindt op 21 december - de zondag vóór Kerst - het ?Festival of nine Lessons and Carols' plaats in de OLV-basiliek (Peperbus) aan de Ossenmarkt.

Het Zwolse koor Anthem, koor voor kerkmuziek, verzorgt het concert. Anthem is begin jaren tachtig opgericht en is uitgegroeid tot een specialistisch koor op gebied van de Engelse kerkmuziek. Door studie en diverse concertreizen in Engeland heeft het koor geleerd hoe deze muziekstijl op professionele wijze moet worden vertolkt. Ook in veel beroemde Engelse kathedralen heeft het koor medewerking verleend aan de kerkdiensten, waarbij kerk-muzikaal een hoge prestatie wordt verlangd. Het ?Festival of nine Lessons and Carols' betreft een kerstviering naar Engels voorbeeld bestaande uit Bijbellezingen en Christmas carols. De carols worden afwisselend door het koor en de aanwezigen gezongen. De uitvoering vindt twee keer plaats: om 16.00 uur met lezingen in het Nederlands en om 20.00 uur met lezingen in het Engels. De dirigent is Klaas-Jan de Groot en het orgel wordt bespeeld door Harry van Wijk, de vaste organist van het koor. De toegang is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte ter dekking van de gemaakte kosten.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37