Afbeelding
Frank van Hienen

Hans Beintema ontvangt Koninklijke onderscheiding

· leestijd 1 minuut Algemeen

WESTENHOLTE - Loco-burgemeester René de Heer heeft zaterdag in wijkcentrum Het Anker de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan Hans Beintema.  Beintema kreeg de onderscheiding voor zijn bestuurlijke en vrijwillige verdiensten.

Hij is actief voor de gemeenschap in Westenholte, Voorst en Frankhuis en voor IJsvereniging WVF. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van IJsvereniging WVF. Beintema heeft zich vanaf 1977 ingezet als secretaris van de ijsvereniging. In die jaren heeft hij een positief stempel op de ontwikkeling van de ijsvereniging gedrukt. Naast het secretariaat nam hij ook de communicatie van de vereniging voor zijn rekening. Daarnaast vertegenwoordigde hij de belangen van de ijsvereniging bij Gewestvergaderingen en Bondsvergaderingen van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Mede dankzij zijn inzet is ijsvereniging WVF gebleven, zoals het de afgelopen 75 jaar is opgebouwd. In 2012 heeft hij zijn intensieve functie van secretaris moeten neerleggen maar nog steeds blijft Beintema zich onverminderd inzetten en levert hij in zijn functie als verkeersregelaar een bijdrage aan verschillende evenementen. Als dank voor zijn bijzondere betekenis voor de vereniging is hij in 2012 benoemd tot erelid. Daarnaast heeft Beintema zich vier jaar actief ingezet als secretaris van voetbalvereniging WVF en was hij wedstrijdsecretaris van WVF jeugd. In zijn functie als consul had hij veelvuldig contact met gemeente Zwolle en de KNVB. Voor de Zwolse Voetbalverenigingen (ZBV) was hij twaalf jaar secretaris tot besloten werd de vereniging op te heffen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 17 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 17 uur geleden