Afbeelding

Verdachte over de rooie in rechtbank

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) - De parketpolitie in de rechtbank in Zwolle heeft dinsdag de 31-jarige S.S. uit Zwolle de zittingszaal uit moeten dragen, nadat ze over de rooie was gegaan over een beslissing van de rechtbank. De verdachte van kindermishandeling gooide eerst een beker water op de grond en wilde vervolgens een stoel omtrappen. De parketpolitie greep op dat moment in.

Terwijl de politie de gillende vrouw stevig in de greep had en naar de detentieruimte afvoerde, spuugde de vrouw nog naar de officier van justitie. De verdachte verloor haar zelfbeheersing toen ze hoorde dat ze ter observatie wordt opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Daar wordt ze onderzocht op haar toerekeningsvatbaarheid. Er zijn aanwijzingen dat de vrouw kampt met forse psychische problematiek. De rechtbank en de officier van justitie willen weten wat er precies aan de hand is en hoe het zit met het herhalingsgevaar. De psycholoog die S. eerder in het kader van deze strafzaak onderzocht kon hierin niet tot een conclusie komen omdat de verdachte onvoldoende had meegewerkt.

S. had even voor haar uitbarsting al aangegeven niet te gaan meewerken aan het onderzoek in het PBC. "Ik word elke keer gedwongen om in me te laten pulken. Er worden steeds onrechtvaardige dingen gezegd. Het is genoeg."  De vrouw wordt ervan beschuldigd dat ze tussen januari van het vorige jaar en juni dit jaar haar nu 11-jarige zoon en 6-jarige dochter meermalen ernstig mishandelde. Ze zou de kinderen hebben geslagen met een stok en een riem, hebben gekrabd en geschopt. Daarnaast zouden ze als straf langdurig onder de koude douche zijn gezet. Het oudste kind zou tevens zijn mishandeld met een heet mes en met een potlood.  De kinderen zijn inmiddels uit huis geplaatst in het kader van een ondertoezichtstelling.

De zaak komt in maart weer op de zitting.