Regio Zwolle Congres staat in het teken van Internationalisering

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Met het thema ?Internationalisering' zet het Regio Zwolle Congres de regio nog eens extra in de schijnwerpers. Het ondernemersevent van Stichting Metropool Zwolle beleeft op 10 december haar derde editie.

Met het congres, dat wordt gehouden in Theater De Spiegel, wil de organiserende stichting de kracht, potentie en het grensoverschrijdende belang van de regio onderstrepen. De sprekers van de dag delen hun visie op grensoverschrijdend ondernemen en samenwerken. Het thema 'Internationalisering' sluit volgens de organisatie aan op de kernkwaliteiten die de regio Zwolle zo sterk en florerend maken: een open blik naar buiten, samenwerken en actief verbindingen leggen. Hoofdspreker van het congres is Niek Jan van Kesteren, directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW. ?Vooral door zíjn optreden en ervaring is VNO-NCW een invloedrijke club en daarmee hét voorbeeld van een continue en effectieve lobby in Den Haag?, aldus Stichting Metropool Zwolle. Ook is Alexander van der Lof als spreker aanwezig. Als bestuursvoorzitter van de beursgenoteerde TKH Groep was hij mede verantwoordelijk voor de transitie die het bedrijf maakte van kabel- naar ICT-bedrijf. De presentatie van het congres is in handen van Jort Kelder.

Tijdens het congres wordt eveneens de regionale MKB Ondernemersprijs uitgereikt. Met de titels 'Ondernemer van het jaar' en 'Starter van het jaar' wordt succesvol ondernemerschap beloond en zichtbaar gemaakt. De genomineerden zijn vanzelfsprekend afkomstig uit de regio Zwolle. Het congres in Theater De Spiegel is van 14.00 tot 18.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.regiozwollecongres.nl. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Aanmelding is mogelijk via de website.