Photographer: Erik-Jan Berends

Wijkteam Holtenbroek zoekt vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends) HOLTENBROEK ? Wijkteam Holtenbroek heeft voor woensdagavond 19 november een informatie-avond voor vrijwilligers georganiseerd. Sinds anderhalf jaar worden ontmoetingen tussen wijkbewoners gestimuleerd.

Zeven organisaties staan aan de basis van het wijkteam Holtenbroek: Travers, Frion, RIBW, Leger des Heils, Interakt Contour, Driezorg en Philadelphia. ?Het initiatief komt oorspronkelijk van de gemeente die ons heeft gevraagd meer samen te werken?, weet Sander van den Berg, ambulant begeleider bij Philadelphia. In gesprek met de starters Frion en RIBW sloot ook hij bij het initiatief aan. Voor Janneke Kramer, welzijnswerker  bij Driezorg, ging dat net zo. ?Als een afzonderlijke organisatie iets organiseert, melden we het elkaar. Zo kunnen  bezoekers daarop aansluiten. Het is toch jammer als je, bij wijze van spreken, allemaal afzonderlijk een bingo organiseert. Onze opzet is zo efficiënt mogelijk met elkaar samen te werken.?  En dat op een zeer laagdrempelige manier, benadrukken de twee. ?We merken dat het voor bezoekers belangrijk is dat ze dezelfde gezichten zien en zelfde activiteiten kunnen doen.? Activiteiten van het wijkteam zijn onder andere de grote eetavond, de seizoensfeesten op wijkboerderij de Klooienberg, de ontmoetingsplek en zaterdagavond-activiteiten. ?Het zijn activiteiten die wij opzetten?, legt Van den Berg uit. ?Bij de ontmoetingsplek en eetavonden moeten wel wat professionals aanwezig zijn om vragen van mensen te kunnen beantwoorden. De bedoeling is echter wel dat veel activiteiten door vrijwilligers worden gedaan. Als organisaties hebben we daarvoor niet genoeg mensen en middelen.? De bestaande activiteiten mogen zich in ieder geval in een groeiende belangstelling verheugen, weet Kramer. ?Iedere bijeenkomst wordt geëvalueerd en daaruit blijkt dat het steeds beter gaat. Iedereen mag komen, maar we richten ons uiteraard op de inwoners van Holtenbroek. En zo is iedereen die meer contact wil in de wijk van harte welkom.? Voor januari staan er een wijkfeest in de Klooienberg en een grote eetavond op het programma. ?De activiteiten komen er wel, nu de vrijwilligers nog?, zegt Van den Berg, die geïnteresseerden uiteraard graag uitnodigt om op 19 november om 19.30 uur in het wijkcentrum aan de Bachlaan te zijn. ?Wij zullen er ons enthousiaste verhaal vertellen, maar mensen mogen natuurlijk ook met eigen inbreng komen.?

Geïnteresseerden kunnen per e-mail contact opnemen met welzijn.fermate@driezorg.nl, s.vandenberg4@philadelphia.nl of telefonisch op: 06-107 855 25. Vooraf aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.