Afbeelding

ZwolleDoet! houdt thema-avond over verslavingsproblematiek en mantelzorg

Algemeen

HOLTENBROEK - Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! heeft, samen met Mindfit, voor maandag 24 november een thema-avond over verslavingsproblematiek en mantelzorg georganiseerd. Centraal staat hoe men als naaste van iemand met een verslaving met deze problematiek kan omgaan.

Rolf Tebbens, trainer en coach bij Mindfit, is deze avond de gastspreker. Hij geeft de aanwezigen informatie over de manier waarop ze zich het beste kunnen opstellen als mantelzorger/ouder tegenover iemand die middelen gebruikt. Onderwerpen deze avond zijn bijvoorbeeld: wat voor verslavingen zijn er??Welke oorzaken zijn er te noemen voor verslaving??Komt verslaving vaak door problemen, psychische problemen of traumatische gebeurtenissen uit het verleden of problemen met schulden of zijn er ook andere redenen??Wat doen drugs en of alcohol met iemand??Hoe ga ik als naaste van de persoon in kwestie om met deze situatie? Deze en andere vragen worden deze avond besproken.

De avond is bedoeld voor iedereen die is geïnteresseerd in het omgaan met verslavingsproblematiek. Bij binnenkomst vraagt de organisatie 2 euro voor de koffie en thee. De thema-avond wordt gehouden in wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20, begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Aanmelden kan tot maandag 17 november bij Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! per e-mail via mantelzorg@zwolledoet.nl of telefonisch: (038) 422 52 00.