Dag van de Mantelzorg: een feestelijke avond uit

· leestijd 1 minuut Algemeen

Voor Zwolse mantelzorgers wordt een avond uit georganiseerd op zaterdag 8 november. Dit is in het kader van de landelijke Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers besteden veel tijd, energie en aandacht aan een naaste met een ziekte, beperking of psychische klachten. Op zaterdagavond 8 november is het tijd voor henzelf. Mantelzorgers kunnen zich inschrijven tot 27 oktober.

Allemaal verhalen
Het thema van de Dag van de Mantelzorg is dit jaar ?Allemaal verhalen'. Landelijk wordt er dit jaar naar gestreefd om de verhalen van mantelzorgers uit de taboesfeer te halen. Ook moeten de verhalen uit de praktijk onder het mom van ?beleven is weten' een tegengeluid bieden aan de cultuur van richtlijnen, protocollen en ?meten is weten'. Kortom: de mens achter ?de mantelzorger' staat centraal. Daarom wordt er in Zwolle een avond met live muziek, hapjes en drankjes, informatie voor mantelzorgers en een muzikaal theateroptreden van de Pauwergirls georganiseerd op zaterdag 8 november.
Datum, tijd en locatie
De Dag van de Mantelzorg is in Zwolle op zaterdag 8 november, van 19.00 tot 22.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.45 uur) in Wijkcentrum De Bolder, Dobbe 29 in Zwolle. De locatie is rolstoeltoegankelijk. Voor auto's en fietsen is voldoende gratis parkeergelegenheid.
Aanmelden
Mantelzorgers moeten zich aanmelden. Deelname aan de avond is kosteloos en iedere mantelzorger mag een introducé meenemen. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op http://www.mantelzorgzwolle.nl. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Mantelzorg op http://www.mantelzorgzwolle.nl Wie geen toegang heeft tot internet, kan bellen naar 038 422 52 00.
Betrokken partijen
Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg zijn de volgende organisaties betrokken:
Gemeente Zwolle, Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, Driezorg, MEE IJsseloevers, Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgspectrum 't Zand, Mindfit, Protestantse Gemeente Zwolle, Mantelzorgadviesraad en de Vogellanden, centrum voor revalidatie.